banner773

Web Yazılımı ve Web Tasarımı

Crenw web yazılım konusunda oldukça iyi bir kadroya sahiptir. Göstermiş olduğu ince çalışmaları sayesinde oldukça memnun bir müşteri portföyüne sahip bir firmadır.

TEKNOLOJİ 19.04.2021, 18:31
Web Yazılımı ve Web Tasarımı

Crenw web yazılım konusunda oldukça iyi bir kadroya sahiptir. Göstermiş olduğu ince çalışmaları sayesinde oldukça memnun bir müşteri portföyüne sahip bir firmadır. Bir web yazılımı almış olacağı hataları en aza indirgemek üzere oldukça önemlidir. Web yazılımı ve tasarımı kişisel bir web sitesi olarak yapılabileceği gibi kurumsal, e-ticaret siteleri içinde yapılabilir. Teknolojik olarak sizlere daha çık tanımını yapmamız gerekirse eğer, web yazılımı HTML işaretleme diline katkılarıyla ön plana çıkan bir çalışmadır. Bu yazılımların yapılmasından sonra herhangi bir web sitesini kişinin kendi düzenlemesine gerek kalmadan otomatik olarak direkt düzenleyecektir.

Web tasarım ise tasarım kelimesinden de ön plana çıktığı üzere sanatsal ve estetik bir boyuttur. Belirli bir amaca ve kitleye yönelik olarak düzenlenen web tasarımlar oldukça ilginç işler ortaya çıkartır. Hatta sizleri Google aratma motorları üzerinde önde çıkmanıza fayda sağlayan SEO uyumlu web tasarımları gerçekleştirilerek hizmet sağlanır. Bazı durumlarda siteler belirli nedenlerden dolayı hatalar verir. Bu hataların kaynağı genellikle belirli yazılım hatalarının olabileceği gibi hata kodu nedeniyle içerikler kapsanır. Site üzerinde yaşanacak olan yazılımsal bir problemden dolayı alışverişleriniz aksayabilir ya da site üzerinde yapmak isteyeceğiniz başka işlemlerde sıkıntı olabilir.

Hatalı Yazılım

Yazılım işlemleri siteler için oldukça önemlidir desek az kalır. Yazılım başta ne kadar düzenli ve planlı olarak çalışılmaya başlanırsa sonucu da o kadar iyi olur ve ilerleyen süreçte sıkıntı yaratmaz. Sorunlu yazılımları bug olarak adlandırırız ve böcek anlamına gelir. Özellikle de online ve sosyal alanda çok fazla kullanılan bir terimdir. Kullanılan alan programlarıdır ve böceğin küçük yapısı nedeniyle delik benzeri yerlerden hemen sızıntı yaptığı içinde bilgisayarlar üzerinde de u benzetmeden yola çıkılarak bug kelimesi oldukça kullanılır.

Yazılımlarınızı daha güçlü ve sorunsuz hale getirmek istiyorsanız bunun belirli aşamaları vardır. Bu aşamalar;

  • Analiz
  • Tasarım
  • Kodlama
  • Test
  • Bakım

Olarak bilinen aşamalardır. Bu aşamalar sürecinde her yazılımcı belirli hatalar yaparak sıkıntılar çıkartabilir. Ancak belirtmek de fayda var kesinlikle bilerek veya isteyerek yaptığı bir durum değildir. Bu nedenle de yaptığı test sürecinde de bu hatayı görmeyebilir. Hatasız bir yazılımı gerçekleştirmek pratikte mümkün değildir. Sadece bu hatalar kişiler tarafından en seviyeye indirgenir.

Hatalı Yazılım Aşama Değerlendirmesi

Uygulamaların geliştirilmesi sürecinde belirli aşamalara yer verilir. Yapılan muhtemel hatalar üç aşama içerisinde incelenerek düzeltilir. Bu hatalar genel olarak;

  • Söz dizimi hataları
  • Çalışma zamanı hataları
  • Mantıksal hatalar
  • Bugdan arındırma

Bu hataların her birinin düzeltilme aşamaları tek tek detaylıca incelenerek gerçekleşir. Söz dizimi hataları genellikle düzeltilmesi basit hatalardır. En tehlikeli hata türü olan mantıksal hatalar aynı zamanda böcek olarak da bilinen hatalardır. Bu hataların geneli hem kullanıcı programı kullanırken çıkabilir hem de test aşamasında çıkabilir.

Yorumlar (0)