Toyo Matbaa Mürekkepleri'nden Bir İlk Daha!

Toyo Matbaa Mürekkepleri, mürekkep sektöründe TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk ve tek sanayi kuruluşu oldu.

TEKNOLOJİ 11.08.2020, 16:52 11.08.2020, 17:05
Toyo Matbaa Mürekkepleri'nden Bir İlk Daha!

Japonya merkezli Toyo Ink Group’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, Koronavirüs sürecinde aldığı önlemler ve yaptığı çalışmalar ile  TSE COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na uygun olarak tüm şartları yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni almaya hak kazandı. Aynı zamanda, mürekkep sektöründe TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’ni elde eden ilk ve tek sanayi kuruluşu ünvanını elde etti.

Geçmiş yıllarda EFQM ve InvoLİG gibi önemli ödüller kazanan Toyo Matbaa Mürekkepleri, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 14001 Çevre, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerine sahip olan mürekkep sektörünün ilk kuruluşudur. Son olarak ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı önderliğinde, TSE tarafından hazırlanan “COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’na” uygun olarak TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi için denetimlerini tamamlayarak sektöründe bir ilki daha gerçekleştirdi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikasında faaliyet gösteren ve tedarik zincirinin paydaşlarından biri olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, pandemi sürecinin başından itibaren tüm resmi kaynakları yakından takip ederek gazete, dergi, ambalaj ve basım sektörlerinin ihtiyaçlarına en uygun çözümü sunacak ürünleri yeni iş yapış modelleriyle birlikte aynı standartlar ile üretmeye devam ediyor.

Ambalaj ve basım sektörlerine hizmet sunan Toyo Matbaa Mürekkepleri CEO’su Yakup Benli Koronavirüs ile mücadelede Toyo Matbaa Mürekkepleri olarak sürecin başından bu yana ulusal ve uluslararası resmi kaynaklara dayanan en güncel verileri yakından takip ettik ve tüm önlemleri kademeli olarak hayata geçirdik. Önceliğimiz elbette ki tüm çalışanlarımızın ve ailelerinin sağlığını korumak ve işimizin sürekliliğini sağlamaya çalışmak oldu. Bu süreçte her zamankinden daha çok hayati önem taşıyan ilaç, gıda, temizlik malzemeleri gibi tüm ambalajlı ürünlerin toplum için acil ihtiyaç olması ve tedarik zincirinin aksama yaşanmaması için şirketimize ayrı bir sorumluluk yükledi. Sosyal izolasyon hassasiyetine katkı sunabilmek adına birçok birimimizde uzaktan çalışma modeline geçtik. Bununla birlikte çalışma alanlarının sık sık dezenfekte edilmesi gibi konularda da önlemlerimizi en üst seviyeye çıkardık. Aldığımız tüm önlemler ve yaptığımız çalışmalar sonucunda mürekkep sektöründe TSE COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi'ni almaya hak kazanan ilk ve tek sanayi kuruluşu olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Toyo Matbaa Mürekkepleri Hakkında

Mürekkep, pigment, reçine ve metal ambalaj sistemlerinde dünyanın en büyük üç üreticisinden biri Japonya Merkezli Toyo Ink Gruop’a bağlı olan Toyo Matbaa Mürekkepleri, Manisa’daki fabrikasında ambalaj ve basım sektörlerine yönelik 5 farklı kategoride üretim gerçekleştiriyor. Sektörünün lider şirketleri arasında sıralanan Toyo Matbaa Mürekkepleri; Gazete ve Magazin Mürekkepleri (Veb Ofset Mürekkepleri), Tabaka Ofset Mürekkepleri (Sheet-Fed Mürekkepleri), Serigrafi Mürekkepleri, Flekso ve Rotogravür Mürekkepleri (Likit Mürekkepler), Metal Ambalaj Sistemleri kategorisinde üretim yapan tek şirket konumundadır. Üretimin yanında Laminasyon Tutkalları, Dijital Mürekkepler (Inkjet), Plastik Renklendiriciler (Masterbatch) gibi ürün gruplarının da satışını gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin ilk mürekkep Ar-Ge Merkezi ünvanını elde eden TOYO Matbaa Mürekkepleri, “Yaratıcılık ve Yenileşimden Yararlanma” kategorisinde 2018 Türkiye Mükemmellik Ödülü, Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü (2016), İnovaLİG 2016’da İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kategorisinde 2’ncilik Ödülü sahibidir.

www.toyoink.com.tr

Toyo Ink Group Hakkında

1896 yılında kurulan Toyo Ink Group, dünya genelinde 8 binden fazla çalışanıyla 22 ülkede yaklaşık 70 şirketle faaliyet gösteriyor. Farklı coğrafyalarda değişen pazar ihtiyaçlarını karşılamak üzere ürün geliştirme, üretim, satış, teknik destek ve diğer operasyonlar ile birlikte çalışıyor. Toyo Ink Group; Türkiye, Asya, Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’yı kapsayacak şekilde satış faaliyetlerini genişletmeyi sürdürüyor.

www.toyoinkgroup.com

Yorumlar (0)