Oya Ersoy, Bakan Selçuk'a sordu: Öğrencinin istismara uğramasının üzerini örtmeye çalışan okul yönetimini görevden alacak mısınız?

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Ankara’da kadın lise öğrencisinin defalarca cinsel istismara uğramasını fark eden ve gerekli yasal işlemlerin başlatılması için mücadele eden Zeynep öğretmenin görevinden uzaklaştırılmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

TEKNOLOJİ 22.07.2020, 16:05
Oya Ersoy, Bakan Selçuk'a sordu: Öğrencinin istismara uğramasının üzerini örtmeye çalışan okul yönetimini görevden alacak mısınız?

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uygulanmadığı için kadınlar katledilmekte, çocuklar istismara uğramaktadır!

Ersoy, “ülkemizde hemen hemen her gün bir kadın katledilmektedir. Üzülerek ifade etmeliyim ki kadın cinayetlerindeki artış ve cezasızlık politikası sonucu çocuk ve kadına yönelik istismar vakalarında artışlar yaşanmaktadır. Uygulanması gereken İstanbul Sözleşmesi ve 6284sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Türkiye'de etkin bir biçimde uygulanmadığı için bu istismar ve ölümlere bir yenisi eklenmeye devam edecektir” dedi.

Cinsel istismara uğrayan öğrencisinin yanında olup, olayı gerekli mercilere şikâyet eden Zeynep öğretmen görevinden uzaklaştırılıyor. Ancak istismarcı hakkında herhangi bir takipte bulunulmuyor! Olayın üzeri kapatılıyor.

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy; “bakın Ankara’da kadın bir lise öğrencisi istismara uğruyor bu olayın üzerine giden ve defalarca Kaymakama, İlçe Milli Eğitim ve İl Milli Eğitim müdürlüğüne başvurup olayı şikâyet eden öğretmen görevden alınıyor. İşleyiş bu olursa kadın cinayetleri ve çocuğa ve kadına yönelik istismar vakalarında artış yaşanılması kaçınılmazdır” dedi.

Tacizci serbest ancak öğretmene soruşturma!

Ersoy, “istismar olayını ortaya çıkaran öğretmen hakkında okul yönetimi tarafından defalarca derslerinin elinden alınmış ve fiilen görevini yaptırmamıştır. Sonunda da tayin edilmesi için bakanlığa dilekçe vermiştir” dedi.

Son olarak Ersoy, “bu ülkede kadınlara yönelik yapılan her türlü ayrımcı ve baskıcı politikaya karşı mücadele içerisinde olunarak bu sistemin işleyişinin durdurulacağını” ifade etti.

Yorumlar (0)