banner773

Instagram'dan dikkat çeken ''yasak''

Facebook'a bağlı fotoğraf ve video paylaşmaya dayalı sosyal medya ağı Instagram genç ve çocuk yaştaki kullanıcıların istenilmeyen kişiler tarafından rahatsız edilmesine müsaade etmeyecek.

TEKNOLOJİ 18.03.2021, 12:32 18.03.2021, 13:51
Instagram'dan dikkat çeken ''yasak''

Facebook'un bünyesinde yer alan ve milyonlarca aktif kullanıcısı olan Instagram gençleri ve küçük yaştaki kullanıcıları korumaya yönelik yeni güncellemesini duyurdu.

Buna göre Instagram'ın 18 yaş altı kullanıcıları korumaya yönelik yaptığı güncellemede yapay zeka teknolojisi kullanılacak ve yetişkin bireylerin mesaj atması ve rahatsız etmesi engellenecek.

TRT Haber'de yer alan habere göre: Facebook'a bağlı sosyal medya platformu Instagram, reşit olmayan kimselerin hesap açarken tespit edilebilmesi için yapay zeka teknolojisinin kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Biliyoruz ki, çoğu insan yaşı hakkında doğru söylese de gençler doğum tarihleri hakkında yalan söyleyebiliyor. Bunu durdurmak için daha fazlasını yapmak istiyoruz ancak çevrim içi olarak insanların yaşını doğrulamak karmaşık ve sektörümüzdeki çok sayıda kişinin uğraştığı bir şey." denildi.

YAŞ TAHMİNİ YAPILACAK

Yaşa uygun yeni özelliklerin devreye sokulacağı belirtilen açıklamada, "Gençleri daha güvende tutmak için yeni yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri geliştiriyoruz." ifadesi kullanıldı.

Makine öğrenimi teknolojisi sayesinde kullanıcıların yaşlarının tahmin edilebileceği belirtildi.

18 YAŞ ALTINA MESAJDA KISITLAMA

Ayrıca istenmeyen iletişimin engellenmesi adına, yetişkinlerin, kendilerini takip etmeyen 18 yaşın altındaki kişilere mesaj göndermesini engelleyen yeni bir özellik de hayata geçirilecek.

Instagram, "potansiyel şüpheli davranışları" sergileyen yetişkinlerin gençlerle etkileşime girmesini daha zor hale getirmenin yollarını arıyor.  

Yorumlar (0)