Google News Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

Google News, Google’a ait farklı bir arama motoru olarak görülebilinir. Dünyada yüzbinin üstündeki haber kaynağından yeni makaleler alan Google News, kullanıcıların talepleri doğrultusunda bu makaleleri aramasonuçlarında göstermektedir. Google News nedir? Web sitenizi Google News'e nasıl kayıt edersiniz?

TEKNOLOJİ 01.07.2019, 01:22
Google News Nedir, Nasıl Başvuru Yapılır?

Gazetekritik/Özel

Teknolojinin gelişimi ve akıllı telefonların hayatımızda yeri ile birlikte kağıt gazete yerini internet gazeteleri ve haber sitelerine bırakmıştır. Artık insanlar her an her yerde internete girerek ülkede ve dünyadaki güncel gelişmeleri ve haberleri takip edebilmektedir.

Bu gelişmeler ışığında internette binlerce haber siteyi yerini almıştır. Bu sitelerin bir çoğu düzenli olarak haber içeriği girmektedir. Fakat birçoğunun temel sorunu ulaşmak istediği kitlenin sınırlı olmasıdır. Bunun temel nedeni de bir çoğunun Google News kaydının bulunmamasıdır.

Bundan dolayı herkesin merak ettiği soru “haber sitemi Google News’e nasıl kayıt ederim?”  sorusudur.

Google News nedir?

Google News dünyayı kapsayan 50.000'den fazla bilgi kaynağından haberleri ve haber başlıklarını toplayan ve ilgili haberleri bilgisayar tarafından oluşturulan bir arama motorudur. Google daha sonra bunları kullanıcı tercihlerine ve ilgi alanlarına göre veya arama filtreleme yoluyla görüntüler. Google Haberler’e doğrudan https://news.google.com/ adresine giderek  veya Google’ın ana sayfasındaki ana arama çubuğunun altındaki News Haberler ’bölümünü seçerek erişebilirsiniz.

Web Siteleri Neden Google News'e Girmek İstiyor?

İnsanların% 60'ından fazlası, haber kaynağı olarak Google News'e güvenmektedir.Beklenen getirilerle birleştirildiğinde bu güven düzeyi, geleneksel gösterim, trafik ve gelir arama ölçütleri dışında daha geniş bir işletme değeri açar. Güven, markalar ve web siteleri arasında çevrimiçi bir ayrım olabilir, tıklama öncesi (reklam) ve tıklama sonrası (web sitesi) aşamalarında kullanıcı davranışını etkiler.

Birçok site için Google News’e dahil olmak, mevcut ve gelecekteki içerikten daha fazlasını elde etmenin başka bir yoludur. Web sitenizin herhangi bir alanına çok fazla zaman, para ve kaynak yatırırken, bu yatırımın geri dönüş olarak sizin için çok çalışmasını sağlamalısınız.

Google News' kayıt

Tüm Google’ın arama sonuçlarında olduğu gibi, içeriğinizin Google News'e dahil edilmesine ve sıralanmasına temel teşkil etmesi gereken açık yönergeler ve en iyi uygulamalar vardır. Google News kaydında başarılı olma ihtimaliniz için izlemeniz gereken temel kurallardır.

1-Girdiğiniz içeriğin kullanışlı ve zamana uygun tutarlı olması gerekir. Sadece hava durumu doviz kurları ve iş ilanları bu kapsamda yer almamaktadır.

2-İçeriğin özgün sizin tarafınızdan yaratılmış olması önemlidir. Google News’in kesinlikle karşı olduğu bir diğer nokta ise copy / paste içeriklerdir.

3-Diğer bir noktada uzmanlık ve güvendir. Web sitenizin künyesi iletişim bilgilerinin düzenli ve güvenilir olması Google News kaydı için olmazsa olmazdır.

4-URL’lerin açıklayıcı ve kalıcı olması gerekmektedir.

5-İçerikler yapnızca HTML biçiminde sağlanmalıdır. Javascrit, PDF ve içerikler görüntülenmez

6- İçeriği barındılaran web sitelerine arama motorlarının botlarının erişebilir olması gerekir.

7 Web Yöneticisi Kalite Yönergesi Google News'in aradığı bir diğer detayldır.

8-İlgili içeriğin linkinin açık net görünür olması gerekir.örnek:www.gazetekritik.com/gundem

9-web sitenizin google haritasının eksiksiz tamamlanması gerekir.

10- Hızlandırılmış mobil sayfalar(AMP) google news için önemli bir araçtır.

11-Meta news anahtar sözcükleri etiketi

Tüm bu işlemleri eksiksiz yaptıktan sonra google news başvurunuzu yapabilirsiniz. Eksiksiz olması halinde Google News kaydınız kısa sürede yapılacaktır.

Yorumlar (0)