Google'dan Siyasi Reklam Politikası Değişikliği

Google siyasi reklam politikasını değiştirdi. Artık kullanıcıların arama sonuçları ve girdiği siteler üzerinden oluşturulan profillere siyasi parti reklamları gösterilmeyecek. Ayrıca Google bir siyasi parti reklamının 'yanlış bilgi' içerdiğine kanaat getirirse reklamı almayacak veya yayından kaldıracak. Youtube için de aynı reklam kuralları geçerli olacak.

TEKNOLOJİ 21.11.2019, 15:50
Google'dan Siyasi Reklam Politikası Değişikliği

Türkiye muhalefetten gelen erken seçim çağrılarını konuşurken siyasi partilerin en önemli reklam mecralarından biri olan Google da Twitter gibi siyasi reklam politikasını yeniden gözden geçirme kararı aldı.

‘YÜKSEK DÜZEYDE HEDEFLİ REKLAM YOK’

Google ‘yanlış bilgi yaymama' hassasiyeti sebebiyle siyasi reklamları yüksek düzeyde hedefli bir şekilde kullanıcılara göstermeyecek.

Google kullanıcıların internet tarayıcılarındaki erişim bilgilerine erişerek yani hangi internet sitelerine girdiklerini takip ederek bir profil oluşturuyor.

Bu profili de reklamlarını ilgili kişilere göstermek için kullanıyor. Böylece siyasi partiler kendilerine oy vermeyecek veya oy verme ihtimali olduğunu düşündükleri hedefli bir kitleye reklamlarını ulaştırma şansı yakalıyordu.

6 OCAK 2020’DEN İTİBAREN GEÇERLİ

Wall Street Journal'da yer alan habere göre Google 12 Aralık'ta İngiltere'de yapılacak genel seçim öncesi reklam kısıtlamasını başlatma kararı aldı.

Siyasi reklamlar artık sadece hedefli bir kitleye gösterilmeyecek. 6 Ocak 2020'den itibaren dünyanın her yerinde siyasi reklam gösterme yasağı devreye alınacak.

Yorumlar (0)