CHP’li Başevirgen: “Tarım Kredi Kooperatiflerinin YUSEL İnşaatla Bağlantısı Nedir?”

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile ilgili olarak, “yarı hissesi eşinin üstüne kayıtlı 3 katlı binanın önce “YUSEL İnşaat” adlı bir şirkete satılması, daha sonra binanın bu şirketten Tarım Kredi Kooperatiflerine kiralanması” yönünde yazılı ve görsel basında yer alan iddiaları meclis gündemine taşıdı.

TEKNOLOJİ 07.10.2021, 16:40
CHP’li Başevirgen: “Tarım Kredi Kooperatiflerinin YUSEL İnşaatla Bağlantısı Nedir?”

CHP’li Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Tarım Kredi Kooperatifleri ile Dünya Bankası arasında imzalan 47 milyon Euro bütçeli bir proje var mıdır? Eğer varsa bu projenin adı ve amacı nedir?  Tarım Kredi Kooperatifleri, “YUSEL İnşaat” şirketinden iddiaya konu olan bu binayı kiralamış mıdır? Eğer kiralama söz konusu ise ne amaçla kiralanmış ve aylık kira bedeli ne kadardır? Tarım Kredi Marketlerinde çalıştırılan kişiler hangi usullere göre işe alınmaktadır? Alımlarda aracı firma kullanılmakta mıdır? Tarım Kredi Kooperatifleri ile bahse konu “YUSEL İnşaat” şirketi arasında başka ticari münasebetler var mıdır? Varsa bu işlerin adı ve yükümlülükleri nelerdir?” sorularının cevaplanmasını istedi.

 

“Satış Doğru Mu?”

CHP’li Başevirgen, “Dünya Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri arasında imzalandığı söylenen 47 milyon euro’luk anlaşma kapsamında YUSEL İnşaata ait binanın ofis olarak kiralandığı ve bu binanın da TKK Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın eşinden satın alındığı iddialarına ilişkin olarak YUSEL İnşaat ile Genel Müdürün eşi arasında böyle bir satışın olup olmadığı açıklanmalıdır.” Dedi.

 

“Tarım Kredi Marketleri Şaibelerin Odağı Haline Gelmiş”

CHP’li Başevirgen yaptığı açıklamada, “ Yazılı ve görsel basında yer alan bu iddialar şayet doğruysa, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bu konu ile ilgili gerekeni yapmakla mükelleftir. Sayın Cumhurbaşkanı tarafından müjde diye açıklanan, halka ucuz gıda satılacağı taahhüdünde bulunulan ve kendisinin de alışveriş yaparak kamuoyuna öve öve bitiremediği Tarım Kredi Marketler ne yazık ki böyle şaibelerin odağı haline gelmiş. Hakkındaki sayısız iddiaya bir yenisi daha eklenen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın sessizliğini bozarak bir an önce bu iddialara açıklık getirmesini herkes gibi bizler de bekliyoruz.” Dedi.

Yorumlar (0)