Apple'dan 190 liralık iPhone iadesi

Apple, iPhone'unun pilini garanti dışı değiştiren kullanıcılara müjdeli haberi duyurdu. Pilini garanti kapsamı dışında değiştiren kullanıcılara 190 liralık kredi sunulacak. Ancak değişim işleminin Apple Store, Apple Onarım Merkezi veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı'nda yapılmış olması gerekiyor.

TEKNOLOJİ 24.05.2018, 16:44 24.05.2018, 16:44
Apple'dan 190 liralık iPhone iadesi

Geçen yıl Apple, eski iPhone’ların yıpranmış pillerinin performanslarının azaldığını itiraf etti. Apple, eski iPhone modellerini gizlice yavaşlattığı için özür diledi. Apple, internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Özür dileriz. Herhangi bir Apple ürününün kullanım ömrünü kasıtlı olarak kısaltacak veya kullanıcı deneyiminin kalitesini düşürecek bir şey asla yapmadık ve yapmayacağız” ifadelerine yer verdi.

Pil ömrünün azalmasına bağlı olarak meydana gelebilecek beklenmedik kapanmaların önüne geçmek için eski model iPhone telefonları yavaşlattığını kabul eden Apple, 1 Ocak 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında iPhone 6 veya üst model cihazlarının pillerini garanti dışı değiştirmiş ve ödeme yapmış kullanıcılara 190 TL’lik kredi sunacağını açıkladı. Ancak bu değişim işleminin Apple Store, Apple Onarım Merkezi veya Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı’nda yapılmış olması gerekiyor.

Apple’ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

“Apple, 1 Ocak 2017 ile 28 Aralık 2017 tarihleri arasında iPhone 6 veya sonraki model aygıtlarına yönelik garanti dışı pil değiştirme işlemi için ödeme yapmış olan müşterilere 190 TL’lik bir kredi sunmaktadır. Apple yetkili servis yerlerinde (Apple Store, Apple Onarım Merkezi veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısı) gerçekleştirilmiş olan pil değiştirme işlemleri bu kredi için uygundur.

190 TL’lik kredi, elektronik para transferi yoluyla sağlanacak veya pil değiştirme servisi ödemesi için kullanılan kredi kartına kredi olarak yansıtılacaktır.

Apple, 23 Mayıs 2018 ile 27 Temmuz 2018 tarihleri arasında, uygun müşterilere krediyi almaya ilişkin yönergelerin bulunduğu bir e-posta gönderecektir.

1 Ağustos 2018 tarihine kadar Apple’dan e-posta almadıysanız ancak yukarıda açıklanan şartlar doğrultusunda kredi almaya uygun olduğunuzu düşünüyorsanız lütfen 31 Aralık 2018’e kadar Apple ile irtibat kurun. Apple yetkili servis yerlerinden birinde servis aldığınızı gösteren bir servis belgesinin gerekli olduğunu unutmayın.”

Yorumlar (0)