Ve beklenen oldu, Süper Lig ertelendi!

Süper Lig kaç hafta ertelendi? Futbol basketbol hentbol voleybol ligleri askıya alındı mı? Maçlar ne zaman tekrar oynanacak? Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu federasyon başkanları ile bir arada. Resmi açıklama saati belli oldu...

SPOR 19.03.2020, 17:15
Ve beklenen oldu, Süper Lig ertelendi!

Türkiye’de spor faaliyetleri 4 hafta ertelendi. Ankara’da yapılan olağanüstü toplantıda Gençlik ve Spor bakanlığıyla görüşen federasyon başkanları liglerin ertelenmesi için talepte bulundular.

Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun başkanlığındaki toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, diğer federasyon başkanları Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil katıldı.

Toplantıda bütün önerileri dikkatle dinleyen Mehmet Muharrem Kasapoğlu toplantıda yaptığı konuşma, “Teknik adam ve sporculardan erteleme isteği var. biz de erteleme kararı aldık” dedi.

Basketbol Federasyonu Başkanı hidayet Türkoğlu ise, “Yabıncı oyuncularımız maçlara çıkmak istemiyoruz Erteleme en iyisi” dedi.

Görüşmenin sonunda türkiye’de spor faaliyetlerinin 4 hafta ertelenmesine karar verildi.

SPORDA KORONAVİRÜS KARARLARI BELLİ OLDU! İŞTE O KARARLAR:

İçeriden aldığımız bilgilere göre; dünyayı kasıp koronavirüs-Covid-19 nedeniyle başta futbol olmak üzere basketbol ve voleybola ara verildi. Organizasyonlara 3 hafta ara verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada önümüzdeki 3 haftanın çok kritik olduğunu vurgulayarak, vatandaşlardan evden çıkmamaya azami dikkat göstermelerini istemişti. Cumhurbaşkanı, hatta toplu ibadetten bile kaçınmalarını istemişti.

İşte bu ‘kritik 3 hafta’ vurgusu üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığı da harekete geçti ve üç federasyonla temasa geçti. Bugün yapılan toplantılar sonunda futbol, basketbol ve voleybol liglerinin 3 hafta ertelenmesine karar verildi.

Erteleme kararının alınmasında teknik adamlar, sporcular ve organizasyonların gerçekleştirilmesinde çalışan tüm çalışanların sağlığının korunması belirleyici oldu. Maçların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı sonrası spor kamuoyunda büyük bir erteleme baskısı olmuştu. Bir hafta seyircisiz oynan maçlar, bugün itibarıyla ertelendi.

BAKAN KASAOĞLU’NDAN BAŞKANLARA AĞIR TEPKİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile federasyon başkanlarının bir araya geldiği toplantı devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Futbol, basketbol ve voleybol federasyon başkanlarının olası bir erteleme kararında nasıl bir hazırlık yapacaklarını soran Kasapoğlu somut bir yanıt alamadı. Hiçbir federasyonun B planı olmadığını öğrenen bakan Kasapoğlu, üç başkan; Nihat Özdemir, Hidayet Türkoğlu ve Akif Üstündağ’a sert tepki gösterdi.

Coronavirüs tüm ülkeyi etkilerken spor müsabakalarının ertelenip ertelenmeyeceği büyük merak konusu. Konuyla alakalı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ olağanüstü toplantıda bir araya geldi.

B planları olmayınca…

Bakan Kasapoğlu, üç önemli federasyon başkanından, kulüplerin tavırlarının ne yönde olduğunu dinledi. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, erteleme kararı çıkması halinde bu süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini federasyon başkanlarına sordu. Hiçbir federasyonun somut bir takvimi olmadığını öğrenince Bakan, başkanlara ağır tepki gösterdi.

TAKVİM BELİRLENECEK

Federasyon başkanlarının toplantıya hazırlıksız gelmesine büyük tepki gösteren Bakan Kasapoğlu, bu şekilde alınacak bir erteleme kararının sağlıklı olmayacağını mutlaka bir takvim belirlemeleri gerektiğini aktardı.

Toplantının devamında da detaylı bir planlama için çalışmalara başlandı. Federasyon başkanları, kendi bünyelerindeki profesyonellerini arayarak çalışmaları anında başlatmaları için talimat verdi. Tüm spor müsabakaları ertelenecek ancak en kısa sürede somut sağlıklı bir takvimde tüm spor kamuoyuna duyurulacak.

Toplantıda alınan karar 17.00’de Bakan Kasapoğlu ve kulüp başkanları tarafından kamuoyuna aktarılacak.

Yorumlar (0)