banner773

Spor tarihinde bir devrin sonu! Efsaneyi bitiren karar

Tenis tarihinin en prestijli turnuvası Wimbledon'da bir devir tarih oluyor. Turnuvayı düzenleyen All England Club, 5. setlerin bundan böyle ucu açık olmayacağını, 12-12'lik eşitlik olması halinde tie-break'e gidileceğini duyurdu.

SPOR 19.10.2018, 14:47 19.10.2018, 14:47
Spor tarihinde bir devrin sonu! Efsaneyi bitiren karar

Tenis takviminin tek çim kort Grand Slam’i Wimbledon’da bir devrin sonuna geldik. All England Club, 2019’daki turnuvada devreye girecek yeni kuralı bugün duyurdu.

Buna göre Wimbledon’ı diğer Grand Slam’lerden ayıran en büyük özelliklerden biri olan son setin ucu açık şekilde oynanması tarihe karışıyor. All England Club’tan yapılan açıklamaya göre bundan böyle maçın 5. setinde 12-12’de eşitlik bozulmazsa, set tie-break’e gidecek.

Peki bu karar tenisseverler için ne anlama geliyor?

Epik mücadelelerin sonu mu olacak?

Son setin tie break olmaksızın oynanması, bugüne dek Wimbledon’da birbirinden epik mücadelelere tanık olmamızı sağladı. Bunlar arasında akıllara ilk gelen mücadele 2008 yılındaki Rafael Nadal ile Roger Federer arasındaki maçtı.

Nadal’ın setlerde 2-0 öne geçtiği maç, Federer’in sonraki iki seti kazanmasıyla 2-2’ye gelmiş, tarihin en iyi maçı olarak gösterilen mücadele nefes kesen bir hal almıştı. Final seti müthiş bir heyecanın ardından 9-7 Nadal’ın üstünlüğüyle sonuçlanmış, maç ise 4 saat 48 dakikada tamamlanmıştı.

Isner başrolde

Yeni kural altında oynansa aynı heyecanı yaşayamayacağımız iki maç ise John Isner’ın başrolünde olduğu maçlar.

2010'daki Isner-Mahut mücadelesi.

2010’daki Isner-Mahut mücadelesi.

2010’da Wimbledon’da Nicolas Mahut’la karşı karşıya gelen ABD’li tenisçi John Isner, tarihin en uzun maçını 11 saat 5 dakikada, 3 günün sonunda kazanabilmişti. Tek başına 8 saati aşan 5.set, 70-68’lik inanılmaz bir skorla sonuçlanmıştı.

Bu yıl da Kevin Anderson’la epik bir maç oynayan John Isner, bu kez 8 yıl önceki başarıyı gösteremedi. Ancak Wimbledon tarihinin en uzun yarı finali olan maç, 26-24 son set üstünlüğüyle 6 saat 35 dakika sonra Kevin Anderson’ın zaferiyle bitmişti.

Isner-Anderson maç sonu.

Isner-Anderson maç sonu.

Wimbledon tarihindeki epik maçlara onlarca örnek daha sayılabilirken, yeni uygulanacak kural bu maçların heyecanını nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz…

Yorumlar (0)