Spor dünyası yas tutuyor

İspanya liglerinde takımlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. UEFA, Barcelona ve Inter taziye mesajı yayımladı. Türkiye’de futbol ve basketbol liglerinde saygı duruşunda bulunuldu. Ünlü futbolcular mesaj yayımladılar.

SPOR 12.12.2016, 12:54 12.12.2016, 12:54
Spor dünyası yas tutuyor

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Galatasaray’ın TT Arena’da Gaziantepspor’la oynadığı maçta teröre lanet yağdı. Vodafone Arena’nın yanında 38 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısının ardından Sarı-Kırmızılı taraftarlar “Şehitler ölmez vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” diye bağırdı, tribünlerde Türk bayrakları açıldı. Taraftarlar, saha kenarındaki görev yerlerine geçen çevik kuvvet polislerimizi uzun süre ayakta alkışladı. İki takım maçta kollarında siyah bantla mücadele etti, futbolcular sahaya “Terörü lanetliyoruz” yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesi şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.

 

Emniyet’e büyük destek

 

Maç öncesi Galatasaraylı ve Gaziantepsporlu futbolcular ile hakemler saha kenarında görev yapan polislerin yanına giderek sarıldı, karanfil verip başsağlığı diledi. Galatasaray taraftarının isteğiyle kaptan Selçuk İnan, bir polis memurumuzu yanına alarak kol kola sahaya girdi, tribünlere doğru götürüp alkışlattı.

 

'Ağlayacaktım'

 

Yasin: Gol atmak ve polis arkadaşlarımıza gitmek istiyordum. Selçuk ağabey polis arkadaşı tribüne götürünce ağlayacaktım. Biz biriz, bir milletiz. İnşallah bunların üstesinden geleceğiz.

 

‘Memnun değilim’

 

Riekerink: Bakıldığı zaman, maçtan önce konuşulanları yerine getirdik. Yüzde 100 memnun musun derseniz, değilim. Verdiğimiz pozisyonlar var, ilk 15 dakika iyi başlamadık. Bunlar için de dikkatli olmamız gerekiyor.

 

‘Hayatımın en uzun mesafesi’

 

Selçuk: Çok üzgündük. Bazen söyleyecek söz bulamazsınız ya, gerçekten o durumdayım. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşanmaz. Terörü her zaman lanetliyoruz. Kötüyüz, bu şartlarda maça çıktık. Polis arkadaşımızı tribüne götürürken elim, ayağım boşaldı. Gidemedim oraya kadar. O aradaki 20 metre, hayatımın en uzun mesafesi olabilir.

 

‘Polislerimiz için’

 

Jong: Futbol sadece futbol değildir, bazen futboldan daha büyüktür. Yaşanan olaylardan sonra birbirimize destek olmalıyız. Polislerimiz için oynayıp kazanmak istedik. Hem bizim için, hem de onlar için güzel bir galibiyet oldu. Bu tip saldırıların hedefi korkutmak. Korkmanın bir yararı olmayacağını söyledim aileme.

 

ÜST DÜZEY GÜVENLİK

 

Önceki gün yaşanan terör saldırısının ardından emniyet güçleri ve özel güvenlik görevlileri maç için stat çevresinde üst düzey önlemler aldı. Taraftarlar 4 ayrı kontrol noktasından geçtikten sonra stada giriş yaptı. Ayrıca stat otoparkına alınacak araçlar özel dedektörlerle arandı. Maçı 15 bin 206 taraftar izledi.

 

SPOR DÜNYASINDAN TEPKİ

 

Vodafone Arena Stadı önünde Beşiktaş- Bursa maçı ardından düzenlenen hain saldırısı sonrası spor camiasından teröre lanet yağdı. TFF’nin talimatıyla maçlardan önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Birçok maçta terörü lanetleyen pankartlar açılırken tribünlerde, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratları yapıldı. Basketbol Federasyonu da karşılaşmalar öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu. İspanya’da ise La Liga ve 2. Lig’deki karşılaşmalarda terör saldırıları için saygı duruşunda bulunuldu. UEFA, Barcelona ve Inter ise resmi Twitter hesaplarından taziye mesajı yayımladı. İspanyol spor gazeteleri de haberleri birinci sayfalarından verdi. Bursaspor, Beşiktaş’taki hain terör saldırısında şehit düşenlerin isminin Bursaspor Anı Duvarı’nda yer alacağını açıkladı. TFF 1. Lig’deki Samsun - Eskişehir (1-2) maçı öncesi Kırmızı - Beyazlı oyuncular, polisin yanına giderek başsağlığı diledi. Altınordu - Manisa (1-1) mücadelesinde Sertaç’la Erman, gollerden sonra teröre tepki olarak asker selamı yaptı.

Yorumlar (0)