Sabah yazarı Engin Ardıç: Maçlardan önce İstiklal Marşı söyleme adeti kaldırılsın, artık komik oluyor

Sabah yazarı Engin Ardıç, Galatasaray'ın ideal 11'i için konuşulan isimler arasında Türk olmadığına dikkat çekerek, "İstiklal Marşı söyleyecek adam da yok.

SPOR 16.08.2019, 15:36
Sabah yazarı Engin Ardıç: Maçlardan önce İstiklal Marşı söyleme adeti kaldırılsın, artık komik oluyor

Maçlardan önce İstiklal Marşı söyleme adeti kaldırılsın. Zaten abestir. Artık komik oluyor. Vazgeçin de daha fazla madara olmayalım" dedi.

Bu geleneğin Diyarbakırspor'un ligde olduğu günlerde "Kürtler'e İstiklal Marşı söyletmek" amacıyla başlatıldığını söyleyen Ardıç, yabancı oyuncuların hoşluk olsun diye İstiklal Marşı'nı ezberlediğini ancak bunun bir anlam ifade etmediğini ifade etti. 

Maçlardan öne İstiklal Marşı'nın söylenme geleneğinin bırakılması gerektiğini savunan Sabah yazarı, "Zaten söylemeseler daha iyi, çünkü seyirci gibi onlar da bet sesli. Zülfü Livaneli gibi de 'detone'... Buyur? Ton nedir ağabey?" diye yazdı.

Engin Ardıç'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

TFF Başkanı, yabancı oyuncu sayısına ilişkin açıklamada bulunmuştu

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, konuk olduğu Spor Masası programında sahada görev alacak yabancı oyuncu sayısına bir kısıtlama getirmeleri gerektiğine inandığını söylemişti. Özdemir, uygulamada olan yabancı kontenjanıyla ilgili kararın 5 yıl önce alındığını hatırlatarak, "Sayın Fatih Terim o zaman Türkiye Futbol Direktörü'ydü. O dönem bizim yönetim ile Fatih Terim'in görüşmeleri neticesinde 28 kişilik kadroda 14 yabancının olabileceğini ve oynatmada yabancı sınırının kaldırıldığını ilan ettik. Ancak öyle önemli maçlar oldu ki bazı takımlarımız 11 yabancıyla çıktı. Bu Türk spor kamuoyunu rahatsız etti. İstiklal Marşı'mız okunurken, baktığımızda hiçbir Türk'ün olmadığını gördük. Bu bazı yerleri, insanları rahatsız etti, üzdü. Bu sayının fazla olduğunu, orada Türk oyuncularımızın olması gerektiğini söylediler" diye konuşmuştu.

Yorumlar (0)