Russell Westbrook tarihe geçti! İnanılmaz performans…

NBA'de Oklahoma City Thunder ile Los Angeles Lakers arasında oynanan maçta 20 sayı, 20 ribaunt, 21 asistlik bir performans sergileyen Russell Westbrook tarihe geçti.

SPOR 03.04.2019, 11:18 03.04.2019, 11:18
Russell Westbrook tarihe geçti! İnanılmaz performans…

NBA’de dün gece oynanan Oklahoma City Thunder-Los Angeles Lakers maçını izleyenler tarihi bir ana tanıklık etti. Oklahoma City Thunder’ın yıldızı Russell Westbrook, 20 sayı, 20 ribaunt, 21 asist yaptığı maçta tarihe geçti. Russell Westbrook, Wilt Chamberlain’in ardından 51 yıl sonra sayı, ribaund ve asist istatistiklerinin üçünde de 20’yi geçen ikinci oyuncu oldu.

Karşılaşmanın sonlarına doğru Oklahoma City Thunder koçu Billy Donovan, Russell Westbrook’u oyunda almaya karar verdi. Russell Westbrook, oyundan çıkmadan üst üste iki pozisyonda ribaund alarak inanılmaz bir istatistiğe imza attı. Maçı 20 sayı, 20 ribaund ve 21 asistle tamamlayan Russell Westbrook, Wilt Chamberlain'in ardından böyle bir triple-double yapan tarihin ikinci oyuncusu oldu. Russell Westbrook’un  son ribaundu almasının ardından Chesapeake Energy Arena’yı dolduran binlerce seyirci tarafından ayakta alkışlandı. Büyük sevinç yaşayan Russellş Westbrook, daha sonra da kenara gelerek yerini Hamidou Diallo'ya bıraktı.

Wilt Chamberlain, 1968 yılında oynanan Detroit Pistons maçında 22 sayı, 25 ribaunt, 21 asist yapmıştı.

Russell Westbrook, performansıyla ayrıca sekizinci kez 15 sayı, 15 ribaunt, 15 asisti yakalayan ya da aşan bir performansa da imza atmış oldu. Batı Konferansı’nda play-off’a kalmayı garantileyen Oklahoma City Thunder, konuk ettiği Los Angeles Lakers’ı 119-103’lük skorla yenerek sezonun 45. galibiyetini aldı. Paul George ve Jerami Grant 19’ar sayı, Steven Adams ise 13 sayıyla galibiyete katkı yapan diğer oyuncular oldu. Play-off’a kalma şansını kaçırmasının ardından birçok yıldız oyuncusundan yoksun olarak maça çıkan Lakers’ın en skorer oyuncusu, 23 sayı kaydeden Kentavious Caldwell-Pope oldu.

Yorumlar (0)