Omar Elabdellaoui'nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

Galatasaray Kulübü Doktoru Yener İnce, yılbaşı gecesi geçirdiği havai fişek kazasında ağır yaralanan Omar Elabdellaoui'nin durumuna ilişkin açıklamalar yaptı. Öte yandan Faslı futbolcunun tedavisini yapan Prof. Dr. Vedat Kaya da yaptıkları operasyonun detaylarını verdi.

SPOR 02.01.2021, 17:02 02.01.2021, 17:04
Omar Elabdellaoui'nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

Yılbaşı gecesi suratına patlayan havai fişekler nedeniyle ağır yaralanan Galatasaraylı futbolcu Omar Elabdellaoui’nin operasyondan geçirildiği açıklandı. Sarı kırmızılı kulübün doktoru Yener İnce,  Omar’ın durumunun iyi olduğunu ifade ederken, yapılan operasyonun önceden planlandığını dile getirdi.

Doktor İnce, “Bugün bir işlem yaptık, planlanan bir işlem bu. Tedavi protokolümüz var ve onun içerisinde bir işlem yapıldı. Oyuncunun ne zaman geri döneceği ile ilgili sorular oluyor, bizim burada önceliğimiz sağlıklı olarak iyileşmesini sağlamak. Böyle bir soru doğru değil, en azından zamanlama açısından” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada çıkan dedikodulara tepki gösteren İnce, “Spekülatif, çirkin bir şeyler dolaşıyor ortalıkta. Bunlara itibar etmeyin. Yılbaşı gecesinden beri onunla ilgilenen bir ekip var. Bu ekibin saygıyı hak ettiğini hatırlatmak isterim” dedi.

GÖRME ARTIŞI VAR’

Faslı futbolcunun tedavisini gerçekleştiren Prof. Dr. Vedat Kaya ise yaptıkları operasyona ilişkin detaylar verirken Omar’ın son durumu hakkında güncel bilgiler paylaştı:

“Yılbaşı gecesi saat 4,5-5 gibi bitti müdahale. Hastanın durumuna göre tedaviye başladık. Bugün de ilk gördüğümüzde planladığımız yüzey temizlenmesi için bir müdahalede bulunduk. Tekrar yarın sabah görüp, medikal tedavisine devam etmek istiyoruz. Bundan sonra görsel rehabilitasyonu için şu an düğündüğümüz bir adım daha var. Ama gidişata göre değişebilir. Şu ana kadar bütün gelişmeler olumlu yönde. Görme olarak sol gözde artış var, sağ gözde de büyük ölçüde toparlanma var. Onu daha iyi hale getirmek, doku yüzeyini düzeltmek için yapılan bir işlemdi. Şu ana kadar da her şeyin olumlu gittiğini söyleyebilirim. Görme her travmada etkilenir. Bunu minimum tutacak şekilde bir müdahale yaptık.”

Öte yandan Omar’ın yüzündeki yanıklarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Yener İnce, “Omar’ın yüzünde ikinci derece yanık var. Plastik cerrahi arkadaşlar bunun sorun olmayacağını, düzeleceğini söylediler. Onun da tedavisine başladık. Ancak göz ön planda, yüzündeki yanıkta biraz daha rahatız” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)