Olimpiyat Şampiyonu sporcudan şok itiraf: ''Tecavüze uğradım''

Üç defa sürat pateni alanında dünya şampiyonu olan olimpiyatların yıldızı Elise Christie, 19 yaşında yaşadığı tecavüzü ilk defa anlattı.

SPOR 30.09.2021, 13:44
Olimpiyat Şampiyonu sporcudan şok itiraf: ''Tecavüze uğradım''

Üç kere dünya şampiyonu olan sürat patencisi Elise Christie, 19 yaşındayken nasıl tecavüze uğradığını anlattı.

O dönem uyuşturucu kullandığını ve bu nedenle dışarı çıktığı sırada yoldan geçen bir adam tarafından zorla alıkonularak tecavüze uğradığını söyledi. 

Şimdi 31 yaşında olan Elise Shristie, uğradığı saldırıyı şöyle anlattı:

“Kendimi iyi hissetmiyor, vücudumu istediğim gibi hareket ettiremiyordum. Adamdan kaçmaya çalıştım ama kaçamadım. Her adım atmayı denediğimde yere düştüm. Hayatımda kendimi hiç bu denli kötü hissettiğimi hatırlamıyorum. Ne kadar uğraşasam da adamdan kurtulamıyordum. Ne zaman yere düşsem peşimden koşuyor, beni kaldırıp sürüklüyordu.

Ardından yoldan geçen bir taksiyi çevirdi. Taksi şoförüne, 'Lütfen beni bu adamın evine götürmeyin' dediğimi hatırlıyorum. Ama tecavüzcü adam taksi şoförüne, 'O benim kız arkadaşım, şu an sarhoş' diyordu. Tabi ki taksi yolculuğunun sonunda adam beni evine götürdü. Bana cinsel saldırıda bulunacağı açıktı ve ben ona defalarca 'Hayır' dedim. 

Elise, yaşadığı acı tecrübe sırasında dövülmediği ve ölüme terk edilmediği için kendisini bir parça da olsa şanslı hissettiğini ifade etti. Tecavüze uğramanın verdiği utanç ile olayı gizlediğini belirten talihsiz kadın, "Bu durumdan utandım. Bunun yanlış olduğunu biliyordum ama yine de utandım" diye konuştu.

Elise, yaşadığı acı tecrübenin ardından kendisine tecavüz eden saldırganın özür dilemek için Facebook üzerinden iletişime geçtiğini de ekledi.

Elise bu yaşananlardan sonra hiç polise gitmediğini söyleyerek, "Sanırım bunun için artık çok geç. Daha cesur olmalıydım" dedi.

Elise'in üç dünya şampiyonluğu madalyası var. Ancak kazalar, diskalifiyeler ve yaralanmalar Olimpiyat madalyası kazanmasını engelledi. 2022 Kış Oyunları için antrenman yapan Elise, zihinsel sağlık sorunları, taciz ve ölüm tehditleriyle savaştı. Elise, Nottingham şehir merkezindeki bir barda adamla tanıştıktan sonra tecavüze uğradı.

Elise Christie kimdir?

Elise Christie, kendisi bir hemşire olan Angela Wright'ın kızı. 13 Ağustos 1990'da Edinburgh, İskoçya yakınlarındaki Livingstone'da doğdu.

Geçmişi hakkında çok az bilgi var, ancak ailesinin 2004 yılında boşandığını ve sporcunun kardeşleri olup olmadığı bilinmiyor.

Elis Christie, St Margarets Akademisi mezunu. Daha önce Livingston'da eğitim hayatına devam eden Elis, şu anda Loughborough College'da spor bilimi okuyor. Yedi yaşında paten yapmaya başladı, on iki yaşında paten sporunda kendisini geliştirmek istedi ve Nottingham'daki Ulusal Performans Merkezi'nde eğitim almaya başladı. 

İngiliz kısa mesafe sürat pateni kategorisinde başarılı olan Elis, iki Avrupa şampiyonluğu unvanına sahip. (2015 ve 2016'da kazandı). Rotterdam'da düzenlenen 2017 Dünya Şampiyonasında 1500 ve 1000 metre yarışlarında on kez Avrupa altın madalyası ve aynı zamanda dünya şampiyonluğunu kazandı. Elis Christie kazandığı altın madalya ile bu unvanı elde eden ilk Avrupalı ve ilk İngiliz kadın oldu.

2015 Avrupa Şampiyonası’nda Elise Christie ilk büyük unvanını aldı. 3000 metre süper finalinde ikinci oldu ve Hollanda'nın Dordrecht kentinde gerçekleşen etkinlikte 500 metre ve 1500 metrede altın madalya kazandı. Ertesi yıl, Avrupa unvanını, Rusya, Soçi'deki Avrupa Şampiyonası'nda 1500 metre, 1000 metre ve 500 metre yarışlarında altın kazanarak büyük bir başarı elde etti. 2017 Avrupa Şampiyonası'nda daha fazla altın madalya kazanması  bekleniyordu ancak kendisini hazır hissetmediği için yarışmalara katılmadı.

Elise Christie daha sonra kendisine hedef olarak dünya şampiyonluğunu hedef olarak seçti. Macaristan, Debrecen'deki 2013 Dünya Kısa Pistli Paten Şampiyonasında 1000 metrede bronz madalya kazandı ve 2012-2013 Dünya Kupası sezonu için 1000 metre yarışında şampiyon oldu. Ertesi yıl, Montreal, Quebec, Kanada'da düzenlenen 2014 Dünya Kısa Pistli Paten Şampiyonasında gümüş madalya (500 metre) kazandı. Elise, Rusya'nın Moskova kentinde düzenlenen 2015 Dünya Kısa Pistli Paten Şampiyonasında iki gümüş (1000m ve 500m) kazandı ve bu yarışmasında iki madalya kazanan ilk İngiliz patenci oldu.

2016 yılı Elise Elise için daha büyük bir yıldı. 2016 Dünya Kısa Pist Sürat Pateni Şampiyonasında üç madalya kazandı. Güney Kore'nin Seul kentinde gerçekleşen etkinlikte, Christie, 1000 metrede gümüş, 1500 ve 3000 metre yarışlarında ise bronz madalya kazandı.

Yorumlar (0)