'Kayyum Vali,rakip takımın teknik direktörünü ve eşini gözaltına aldırdı'

Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın sahaya inerek, rakip takımın kadın oyuncuları ve hakemlerle birlikte teknik ekibinin üstüne yürüdü.

SPOR 19.02.2020, 10:37
'Kayyum Vali,rakip takımın teknik direktörünü ve eşini gözaltına aldırdı'

Türkiye Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Mardin Büyükşehir Başakspor ve Giresun’dan gelen Görele Belediyespor kadın hentbol takımları geçen Pazar (16 Şubat) günü Mardin’de karşılaştı. Müsabaka sırasında Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın sahaya inerek, rakip takımın kadın oyuncuları ve hakemlerle birlikte teknik ekibinin üstüne yürüdüğü, hakaretlerde yağdırdığı, karşı takımın teknik direktörünü ve eşini gözaltına aldırıp, çekilen görüntüleri zorla sildirdiği ileri sürüldü. 

Artı Gerçek'in haberine göre, Yaman’ın oyunun devam ettiği sırada sahaya inmesi üzerine oyuna kısa bir süre ara verilirken, rakip takımın teknik direktörü Mehmet Ali Binen ve eşi Vali Yaman’ın talimatıyla gözaltına alındı. Teknik Direktör Binen’in eşinin olay anında çekmiş olduğu görüntüleri silmesi için spor salonunda gözaltına alındığı öğrenilirken, Yaman’ın çekilen görüntüleri zorla sildirdiği öğrenildi. Gözaltına alınan Binen ve eşi görüntülerin telefondan bulunamayacak şekilde sildirilmesinin ardından serbest bırakıldı. Yaşananların ortaya çıkmaması için rakip takım ve teknik ekibine Yaman tarafından baskı yapılırken, ekip Giresun’a döner dönmez konuyu Türkiye Hentbol Federasyonu’na bildirdi. 

Yaşananlarla iligli Görele Belediyespor Teknik Direktörü Mehmet Ali Binen Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. 

‘AĞZINA GELENİ SÖYLEDİ’

Yaşadıklarını anlatan Binen, Yaman’ın şeref tribünden sürekli olarak hakemlere “Doğru yönetin, bunu yapın, şöyle yapın” şeklinde laflar söylediğini kaydetti. Kendilerinin o sırada maçla ilgilendiklerini belirten Binen, Vali Yaman’ın devre arası şeref tribününden arkasında 10-15 sivil polisle birlikte sahaya indiğini söyledi. Yaman’ın hakemlerin üzerine yürüdüğünü belirten Binen, yaşananları “Hakemlere ağzına geleni söyledi. Gözlemciyi rezil rüsva etti. Hakemleri rezil rüsva etti. Bağırdı, çağırdı, sonra gitti” diye anlattı. 

ÖNCE EŞİNİ SONRA TEKNİK DİREKTÖRÜ ALIKOYDU
Kendisinin o sırada devre arası olduğu için takımının dinlendiği odaya gittiğini sözlerine ekleyen Binen, eşinin de o sırada tribünde olduğunu dile getirerek, “Eşim o sırada maçı çekiyor. Biz de Vali beyin arkası emniyetlidir diye onun arkasında oturmasını uygun görmüştük. Eşimi orada menajer arkadaşla birlikte oturuyordu. Biri Vali Beye o sırada ‘buradaki hanım videoya aldı’ deyince, o da dönüp polislere ‘bu ikisinden şikayetçiyim. Alın bunları içeri’ demiş. Ben sahaya geldiğimde bir sivil polis yanıma gelerek, kendisiyle gelmem gerektiğini söyledi. Nedenini sorduğumda eşimin yanına götüreceklerini söylediler. Nedenini söylemediler. Ben gidince eşimin etrafında 10-15 kadar polis, duruyor” dedi. 

‘GÖRÜNTÜLERİ ZORLA SİLDİRDİ’

Eşinin pasaport almak dışında emniyetle işi olmadığını ifade eden Binen, “Sanki bir terör olayı varmış gibi eşimi polisler almış, salonun iki kat altındaki bir odaya koymuşlar. Gittiğimde eşim korkudan titriyor, ağlıyordu. Ne olduğunu sorduğumda telefonda görüntü olduğunu ve sileceklerini söylediler. Alıp silmelerini söyledik ama bu defa da emniyet bilişimden gelecek olanların köküne kadar sileceklerini söylediler. Ben maçın başladığını, gitmem gerektiğini söyledim ama silinmeden gidemeyeceğimi söylediler. Vali beyin yaptığı hareketlerin hepsi, maç görüntüleri hepsi zorla silindi. Döndüğümde maçı başlatmışlardı” diye konuştu. 

‘ÇOK ANORMAL ŞEYLER BUNLAR’

Yaman’ın şeref tribününden kadın oyunculara bağırıp, çağırdığını vurgulayan Binen, şöyle devam etti: “Sahaya inerek hakemleri ürkütmek, korkutmak, bir kadını videoya çekiyor diye ‘alın bunu, atın içeri’ demek, belki siz orada yaşıyorsunuz diye çok normal gelebilir ama bizim için çok anormal şeyler bunlar. Vali beyin sahaya inmesi, tribünden hakaret etmesi ne demek. Benim bildiğim bir vali beyefendi gibi kenarda oturur, maçını izler, ufak tefek yorumlar yapar gider.” 

‘İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYE TANIK OLUYORUM’

Olayı Türkiye Hentbol Federasyonu’na (THF) bildirdiğini belirten Binen, hakem raporlarını bekleyeceklerini söyledi. Suç duyurusunda bulunmak istediklerini ancak görüntülerin silinmiş olması nedeniyle şimdilik beklemede olduklarını ifade eden Binen, konuya dair THF Başkanı Bilal Eyupoğlu’nun Yaman’ı aradığını ancak Yaman’ın “Öyle bir şey yok” cevabı verdiğini söyledi. Olayı en az 300 kişinin ve polislerin gördüğüne dikkati çeken Binen, şunları dile getirdi: “Bunu her zaman yapıyormuş ama kimse korkudan bir şey yapamıyormuş. Bu çok anormal bir durum. 35 yılık sporculuk hayatımda ilk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Bir insan takımıdır kızar ama bu şekil olması biraz fazla gaza gelmiş gibi. Biz bu konuda görüntüleri çıkarmaya çalışıyoruz. Çıkardığımız zaman gerekeni yapacağız. Bize bir özür borcu var. Bunu yapmaması gerekiyordu.” 

THF BAŞKANI EYUPOĞLU: RAPORU BEKLEYECEĞİZ

THF Başkanı Bilal Eyupoğlu ise konunun kendisine iletildiğini ancak şu an tam olarak vakıf olmadığını söyledi. Konuya dair yapılacak incelemeden ve hazırlanacak raporlardan sonra konuşabileceklerini belirten Eyupoüğlu, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) gözlemcisinin hazırlayacağı raporu bekleyeceklerini ifade etti.

Yorumlar (0)