İlhan Cavcav son yolculuğuna uğurlandı

Gençlerbirliği'nin 40 yıllık başkanı İlhan Cavcav, futbolun ve siyasetin zirvesini bir araya getiren cenaze töreniyle toprağa verildi.

SPOR 23.01.2017, 16:08 23.01.2017, 16:08
 İlhan Cavcav son yolculuğuna uğurlandı

Birgün’de yer alan habere göre, Gençlerbirliği’nin 40 yıllık başkanı İlhan Cavcav, toprağa verildi. Cenazeye Cavcav’ın ailesi ve Gençlerbirliği camiasının yanı sıra spor ve siyaset dünyasından üst düzey isimler katıldı.

Gençlerbirliği Beştepe İlhan Cavcav Tesislerinde düzenlenen törenin ardından cenaze namazı Kocatepe Camii’nde kılındı. Cavcav’ın cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

İlhan Cavcav’ın oğlu ve Gençlerbirliği Kulübü Başkan Vekili Murat Cavcav, törende yaptığı konuşmada, İlhan Cavcav’ın sadece ailelerinin değil başkent ekibinde yetişen yüzlerce futbolcunun da babası olduğunu söyledi.

MURAT CAVCAV: HOŞÇA KAL BABA

İlhan Cavcav’ın Gençlerbirliği ve Hacettepe’nin her maçı öncesinde tesislerde toplanılmasını istediğini belirten Murat Cavcav, “Başkanlığı da babalığı gibiydi. Nasıl bir baba çocuklarını ve torunlarını bir arada görmek ister, her gördüğünde mutlu olursa, burada da biz yönetici, futbolcu ve çalışanları bir arada görmek isterdi” dedi. İlhan Cavcav’ın kendilerini son defa bir araya getirdiğini belirten Murat Cavcav, “İlhan Cavcav hakkında söylenecekleri, tarihe bırakıyorum. Hoşça kal baba, hoşça kal başkanım. Ruhun şad, mekanın cennet olsun” diye konuştu.

DEMİRÖREN: HEP ARAYACAĞIZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise “İlhan Abi’nin kendi tırnakları ile yaptığı tesislerde şimdi ona veda ediyoruz. İlhan abi, İlhan Başkanı anlatmak çok zor. Oğlu Murat Cavcav’ın da dediği gibi onu tarih anlatacak. Kendisi futbola, gençlere ve Gençlerbirliği’ne çok önem veriyordu. Kendisini hep arayacağız, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

CENAZEYE KATILANLAR

Cenazede Cavcav’ın ailesinin yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski bakanlar ve milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yetkililer, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, süper lig ve alt liglerden diğer kulüp başkanları, Gençlerbirliği Kulübünün yöneticileri, teknik ekibi ve futbolcuları, bazı spor federasyon başkanları ile eski futbolcular, bazı teknik direktörler hazır bulundu. 

 

Yorumlar (0)