Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık'tan 'Evet' kampanyası başlatan Rıdvan Dilmen'e: Biz senin ciğerini biliriz

Fenerbahçe’nin muhalif taraftar grubu Sol Açık, ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı merkezine alan anayasa değişikliği referandumu için ‘Evet’ kampanyası başlatan eski futbolcu Rıdvan Dilmen’e seslendi

SPOR 26.01.2017, 17:10 26.01.2017, 17:10
Fenerbahçe taraftar grubu Sol Açık'tan 'Evet' kampanyası başlatan Rıdvan Dilmen'e: Biz senin ciğerini biliriz

Diken'nin aktardığı habere göre, Muhalif taraftar grubu Sol Açık: “Sen tercihini yaptın ve EVET demiş olabilirsin; biz de #ŞeytanaUymaHayırDE diyor ve seni yavaşça tarihin çöplüğüne bırakıyoruz.”

Dilmen’in videosuyla başlayan, Arda Turan ve Burak Yılmaz gibi futbolcuların da katıldığı ‘Evet’ kampanyasına karşı sosyal medyada #ŞeytanaUymaHayırDE etiketiyle ‘Hayır’ kampanyasını örgütleyen taraftar gruplarından Sol Açık, yazılı bir açıklama yaptı.

‘Referandumu kendi ikbali için fırsat bildi’

 

Halen Sabah’ta yazan, NTV Spor ve TRT Spor’da futbol yorumculuğu yapan Dilmen’in, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına adaylığını kongre tarihinden iki yıl önce ilan ettiği hatırlatılan açıklamada, “Şeytan azapta gerek misali; Şeytan Rıdvan; referandumu kendi ikbali için fırsat bildi” dendi.

 

Fenerbahçe’yi zerre kadar anlamamışsın’

 

Dilmen’in mesajındaki, “Vatanımız, ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Adeta bir İstiklal Savaşı. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye için evet ben de varım” ifadelerine dikkat çekilen Sol Açık’ın açıklaması şöyle devam etti: “Biz de diyoruz ki insan insanın şeytanıdır Rıdvan biz senin ciğerini biliriz. Sarı Kırmızılı formayla fotoğraf çektirip son anda bir vücut çalımıyla Fenerbahçe’ye geldiğin günleri de biliriz. 3 Temmuz sürecinde sesini çıkartmayıp , Gezi sürecinde stadlara siyaset karıştırmayın diyerek yaptığın iktidar seviciliğin de dün gibi aklımızdadır. Fakat sen bu çubukluyu yıllarca terletmene rağmen; zerre kadar ne Fenerbahçe’yi, ne de bu kulübü yaratan, büyüten ve bugünlere getiren değerleri anlamamışsın.”

‘Seni yavaşça tarihin çöplüğüne bırakıyoruz’

 

Kurtuluş Savaşı döneminde Anadolu’ya silah kaçıran futbolculardan, 6-7 Eylül olaylarında Lefter’in evinin önünde nöbet tutanlara, lise öğrencisiyken Deniz Gezmiş ve arkadaşları için bildiri dağıtan Selçuk Yula’dan, Gezi eylemleri sürecinde Eskişehir’de polis-esnaf işbirliğiyle dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’a, Ahmet Atakan’a dek, Fenerbahçe’ye dünden bugüne gönül veren isimleri sıralayan Sol Açık, Dilmen’e şöyle seslendi: “Hiç unutma şunu ki; Seni bugünlere getiren de o çubuklu forma ve o formaya saygısından seni yıllardır başının üzerinde taşıyan Fenerbahçe taraftarıdır.Bu taraftar sevdiği kadar kendine ihanet edenleri de bir kalemde silmesini çok iyi bilir. Tarih senin gibi şu an adları bile hatırlanmayan futbolcu eskileriyle doludur. Sen tercihini yaptın ve EVET demiş olabilirsin; biz de #ŞeytanaUymaHayırDE diyor ve seni yavaşça tarihin çöplüğüne bırakıyoruz.”

Yorumlar (0)