Fenerbahçe istedi Akın'dan istifa geldi

Eleştiriler sonrası, TFF’deki F.Bahçe kökenli isim görevi bıraktı.

SPOR 11.02.2017, 10:08 11.02.2017, 10:08
Fenerbahçe istedi Akın'dan istifa geldi

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Derbi biteli günler oldu, ama yankıları hâlâ devam ediyor. TFF’nin, Beşiktaş-F.Bahçe maçındaki ihlaller için açıkladığı cezalar tartışmayı farklı boyuta taşıdı. Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu’nun TFF’yi cezalar nedeniyle eleştirmesinin ardından federasyondaki F.Bahçe kökenli isimler istifalarını vermeye başladılar.

Uslu, “Cezalardan dolayı Hüsnü Güreli’yi tebrik ederim. Bugünden sonra TFF’de, yönetim kurulunda ve kurullarda görev yapan kendini Fenerbahçeli hisseden herkes istifa etmeli ve bu TFF yönetimini protesto etmeli” ifadeleriyle TFF yönetimindeki Nihat Özdemir ve kurullarda görev yapan Fenerbahçelileri kastetti. Akşam saatlerine doğru ise TFF’den ilk istifa haberi geldi. Dış ilişkiler icra kurulu üyesi Tuna Akın, gönderdiği istifa mektubu ile son dönemdeki futboldaki adaletsizliklere vurgu yaparak TFF’deki görevlerini bıraktı. Akın, istifa mektubunu TFF’ye gönderirken böylece Uslu’nun çağrısı üzerine istifa eden ilk isim oldu. Tuna Akın, yaptığı yazılı açıklamada, TFF’nin son dönemde aldığı kararların adaletsiz olduğunu savunarak, özellikle Fenerbahçe aleyhine alınan kararları gerekçe göstererek görevini bıraktığını bildirdi. İstifa mektubunu federasyona sunan Akın, şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe camiası açısından bu adaletsizliğin hat safhaya ulaştığı su götürmez bir gerçektir. Bu işlevsizlik ve adaletsizliğin bulunduğu ortamda, bu titri üstümde taşıyarak bundan öncesinde verdiği ve gelecek için vereceği yüke TFF üyesi olarak kararlara ortak olmama adına istifa ediyorum.” Akın’dan sonra kurullardaki F.Bahçe köenli diğer üyelerin de görevlerini bırakması bekleniyor.

Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, derbide yaşananlarla ilgili müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Kılıç, “Orada bazı şeyler yaşandı. Bunların yaşanmaması lazım, bunun için de önlemimizi alacağız” dedi.

Yorumlar (0)