Fenerbahçe Beko - Real Madrid: 65-63

THY Avrupa Ligi'nin 15'inci hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko evinde Real Madrid'i 65-63 mağlup etti.

SPOR 29.12.2018, 09:18 29.12.2018, 09:18
Fenerbahçe Beko - Real Madrid: 65-63

Karşılaşmaya etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, ilk periyotta savunmada etkili bir performans gösterirken, rakibini 12 sayıda tutmayı başardı. Rakip potaya ise 22 sayı gönderen sarı lacivertli ekip, mücadelenin ilk çeyreğini 10 sayı farkla önde kapattı: 22-12.

İkinci periyotta Real Madrid vites yükseltirken, İspanyol ekibi hücumda ritmini buldu ve 20-10'luk periyot skoruyla devreye 32-32'lik eşitlikle girildi.

Üçüncü periyoda da hızlı başlayan Real Madrid'e Fenerbahçe Beko hücumdaki etkili oyunuyla yanıt verirken, periyot sonunda sarı lacivertli ekip 48-44 öne geçti ve maçın final periyoduna bu skorla geçildi.

Dördüncü periyotta maçın son saniyelerine geride giren Fenerbahçe Beko, Datome'nin potaya gidişi sonucu elde ettiği 2 sayılık basket ve birde bir isabetle kullandığı serbest atıştan bulduğu sayılarla karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı: 65-63.

SALON: Ülker Spor ve Etkinlik

HAKEMLER: Christo Christodoulou, Carmelo Paternico, Milan Nedovic

FENERBAHÇE BEKO: Melli 4, Melih 3, Guduric 11, Kalinic 3, Vesely 13, Muhammed Ali 10, Datome 17, Lauvergne 4, Sinan, Ahmet

REAL MADRID: Causeur 2, Randolph 11, Fernandez 12, Campazzo 7, Ayon 8, Carroll 11, Tavares 6, Llull 2, Thompskin 4

1'İNCİ PERİYOT: 22-12

İLK YARI: 32-32

3'ÜNCÜ PERİYOT: 48-44

DİSKALİFİYE: Sergio Lull (Real Madrid)

FENERBAHÇE BEKO - REAL MADRİD MAÇININ ARDINDAN

THY Avrupa Ligi’nin 15’inci haftasında Fenerbahçe Beko'nun evinde İspanyol temsilcisi Real Madrid’i 65-63 mağlup ettiği mücadelenin ardından Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic ile Real Madrid Başantrenörü Pablo Laso açıklamalarda bulundu.

Alınan mağlubiyetten memnun olmadıklarını belirten Laso, "Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Çok başa baş geçen bir maçtı. İlk çeyrekte avantaj Fenerbahçe’deydi. İkinci yarıda başa baş bir mücadele oldu. Maç içerisinde birçok hata yaptık. Son topa kadar mücadele ettik ancak sonuçtan mutlu değiliz. Oyuncularım Fenerbahçe Beko’ya karşı oynadıklarını bilerek mücadele ettiler ancak sonuç bizim için iyi olmadı” dedi.

Laso ayrıca aldığı sportmenlik dışı faul sonucunda oyundan diskalifiye edilen Llull’e verilen kararın doğru olmadığını belirtti.

OBRADOVIC: "HUCÜMDA YETERİ KADAR ÖZGÜVENLİ OYNAMADIK"

Real Madrid’e karşı oynanan her maçın özel olduğunu belirten Obradovic, “Euroleague’de geçen sene final oynayan iki takım karşı karşıya geldi. Real Madrid’e karşı oynanan her maç özeldir. Savunmada iyi başladık ama ikinci çeyrekte biraz aceleci davrandık. Hücumda yeterli kadar özgüvenli oynamadık. Real Madrid’in hücum şekli topu atayım mı atmayayım mı şeklindeydi, biz de burada çok zorlandık. Bu oyundaki tablo bu, bunu iyi anlayıp çalışmamız lazım. En güzeli ise Real Madrid 6 sayı öndeyken gösterdiğimiz reaksiyondu. Müthiş bir savunma yaptık ve topu iyi kullandık. Maçı kazanmamızı sağlayan şeyde aldığımız hücum ribaunduydu. Son dakikalarda hem hücum hem de savunma açısından doğru şeyler yaptık. Real Madrid’in çok iyi oyuncuları var, maçı kazanabilirlerdi. Maçın sonunda gösterilen reaksiyon için oyuncularımı tebrik ediyorum. Euroleague’in ilk yarısı bitti ama unutmamamız lazım ki 15 maçımız daha var. Oyuncularımın daha fazla katkısına ihtiyacım var. Düzeltmemiz gereken şeyler var. Sezon çok uzun ve bazı oyuncularımdan eksik oynadığımız maçlarımız oldu. Bugün olduğu gibi de takımım son saniyeye kadar savaştı. Bugünkü taraftar desteği için de çok teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“OYUNCULARIM EN İYİSİNİ YAPABİLİRİM DİYEREK OYNAMALI”

Eksik oyuncularının yerinde oynayan diğer oyuncularının da takıma katkı sağlaması gerektiğini aktaran deneyimli başantrenör, “Biz bunun bilinciyle oynadık. Yapılan top kayıplarına bakarsanız bunu göreceksiniz. Bu iki oyuncu olmadığı sürece farklı oynamamız gerekiyordu, biz de öyle oynadık. Değiştirmemiz gereken de bu. Bu takımda onlar dışında birçok oyuncum var. Onların da ben daha iyisini yaparım diyerek sorumluluk alması lazım” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BASKETBOL AÇISINDAN MUHTEŞEMDİ”

Günün hücum açısından değil ama basketbol için çok güzel bir gece olduğuna değinen Obradovic, “İki takım da çok zorlandı skor üretirken. 3 sayıları konuşursak bizim için çok kötü bir akşam olabilirdi. Hep endişeli oynadık ve kararlı oynamadığımız için skor üretmemiz zor oldu. İki takım hücum anlamında çok iyi değildi ama basketbol açısından çok muhteşemdi. Bilmemiz gereken şey hücum açısından çok daha iyi oynamamız lazım” diyerek sözlerini noktaladı.

Fatih UZUNER - Olgucan KALKAN / İSTANBUL (DHA)

Yorumlar (0)