Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Yüksek Divan Kurulu'nda konuşuyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu'nda konuşma yapıyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, iki yıldızı satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Ali Koç, kovulan üç antrenör ile yapılan görüşmenin detaylarını da anlattı.

SPOR 27.10.2018, 14:36 27.10.2018, 14:36
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Yüksek Divan Kurulu'nda konuşuyor

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Fenerbahçe Yüksel Divan Kurulu’nda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, konuşma yapıyor.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, futbolda beklentilerinin çok uzağında bir yerde olduklarını söyledi. Şansın da yanlarında olmadığı için olumsuz bir yere geldiklerini belirten Ali Koç, futbol takımında yapmak istediklerini şöyle sıraladı:

“Yapmak istediğimiz ilk şey takımın yaş ortalamasını düşürmekti. İkinci olarak da maaş bütçelerini azaltmayı hedefledik. Üçüncü hedefimiz de futbolcu satışından para kazanmaktı. Bu sezon futbolculardan 25 milyon Euro civarında bonservis bedeli kazandık. 13 milyon Euro gibi bir rakamı da futbolculara ödedik. Phillip Cocu’nun sezon başlangıcı geçirdiği iki yıldız futbolcuyu satmak zorunda kaldık. Bazı kararlar mecburi bazı kararlar istekle alınır. Josef de Souza ve Giuliano’yu satmak zorunda kaldık. İki futbolcudan gelen paraya baktığımızda, Josef ve Giuliano’yu satmamak sorumsuzluk olurdu.”

ÜÇ ANTRENÖR KONUSU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, üç antrenör hakkında çıkan haberlere açıklık getirdi. Ali Koç konu ile ilgili şunları söyledi:

“Samandıra ile ilgili kararlar aldık. Doğru olduğunu düşündüğümüz değişimlerde engellerle karşılaştık. Davranış, söylem, inanmama, başarısızlık beklentisi, bilgi sızdırma olayı var. Üç hocamızla ilgili… “Ne var canım burada, maç verilerini paylaşmışlar…” diyerek bunu basitleştirmek, manipülatif haberler yapmak, bu sektörün ne kadar yozlaştığının en güzel örneği… Biz sadece Fenerbahçe’yi değil, bu düzeni de değiştirmeye meydan okuyoruz. Türk futbolu bu zihniyetle ve bu anlayışla hak ettiği yere hiçbir zaman gelemeyecektir. Bu, üç hocamızdan biri için geçerli. Sızdırılanlar sadece maç verisi değil… Antrenman programı, antrenman görüntüleri, antrenman performans verileri ve oynadığımız maç verileri 28 Haziran’dan itibaren bizim tespit ettiğimiz 176 ayrı mesajla dışarıya yollanmıştır. Bunun neresi olağandır? Yok mahkemeye vereceklermiş, yok açıklama yapacaklarmış. Yapsınlar. Hâlâ bekliyorum. Bu üç hocamız randevu istediler, verdik. Onu da önce medyadan istediler. Biz oradan öğrendik. Zihniyetlerini anlamanız için söylüyorum bunu… Oturduk, dinledik. “Çok şey anlatıyorsunuz ama hiçbir şey söylemiyorsunuz” dedim. Bu arkadaşlar hatalarını kabul ettiler. Pişman olduklarını söylediler. Basın açıklaması yapacaklarını söylediler. Bizim için makuldu… Çünkü bu kişilerin aileleri ve çocukları da kötü etkileniyor. Kaleci antrenörünün oğlu okulda sıkıntı yaşamış. Halı, o, bu her şey itiraf edildi. Aileleriniz sıkıntıya girmesin diye maaşınızı da belirli bir süre ödeyelim, dedik. Çünkü onların yediği şeyde ailelerinin kabahati yok. Biz vicdanlı davranıyoruz, bunlar yine dayanamıyorlar ve konuştuklarımız basında çıkıyor. Böyle olunca, bu iş bizim için bitmiştir dedik.

Ali Koç’un konuşmasında satır başları:

“Yeni bir takım kurduk sancılı olacağını biliyorduk. Arzu ettiğimiz takımı çabuk oluşturamadık, bu bir öz eleştiri… Samandıra’nın dengesi de öyle… FFP için de geciktik. Aldığımız 9 puan tabi bununla savunulamaz. Son 5 maçın dördünde gol yemedik, savunma oturdu. Bu kötü günler geride kalacak. Ofansif futbol oturunca da galibiyetler serisi gelecek. Kötü günlerin çoğu geçti. Başarımızı istemeyen bir kitle var. Bizde bütün bu eşikleri aşacak, bilgi, birikim, enerji  her şey var, buna inanın. Biz inandığımız yolda gideceğiz. Başarılı olacak mıyız bunu da zaman gösterecek.“

Yorumlar (0)