EuroLeague 2019 Final-Four’da İlk Rakip Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague Final-Four 2019 ilk maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek.

SPOR 16.05.2019, 20:45 16.05.2019, 20:54
EuroLeague 2019 Final-Four’da İlk Rakip Anadolu Efes

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague Final-Four 2019 ilk maçında Anadolu Efes ile karşı karşıya gelecek.  17 Mayıs Cuma günü (yarın) TSİ 19.00’da Fernando Buesa Arena’da oynanacak mücadele beIN Sports 3 ekranlarından canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Beko, bu turu geçmesi halinde 17 Mayıs Cuma günü (bugün) TSİ 22.00’de oynanacak CSKA Moskova-Real Madrid maçının galibiyle 19 Mayıs Pazar günü Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek.

SON DURUM

Takım, Turkish Airlines EuroLeague 2018-19 sezonunda normal sezonu 25 galibiyet ve 5 yenilgiyle lider bitirdi. Ekip, EuroLeague güncel formatında normal sezonda en yüksek galibiyet sayısına ulaşan takım olurken, Playoff’ta da Zalgiris Kaunas’ı 3-1 ile geçerek üst üste beşinci kez Final-Four blieti aldı. Ekipte Tyler Ennis, Joffrey Lauvergne ve Gigi Datome, sakatlıkları nedeniyle Final-Four maçlarında forma giyemeyecek. Joffrey Lauvergne ekiple birlikte Vitoria’ya seyahat ederken, Gigi Datome ise kafileye perşembe akşamı dahil olacak. Takımla birlikte Vitoria’ya seyahat eden Jan Vesely ve Nikola Kalinic’in durumları ise maç saatinde belli olacak.  Zeljko Obradovic bu sezon ilk beşlerde 12 farklı oyuncu kullandı ve tüm maçlara ilk beşte başlayan hiçbir oyuncu olmadı. Ali Muhammed, son 12 EuroLeague maçında da en az bir üçlük isabeti buldu.

Melih Mahmutoğlu, EuroLeague’de kullandığı son 17 serbest atışta da isabet kaydetti. Kostas Sloukas, son 10 EuroLeague maçının 9’unda en az bir üçlük isabeti buldu. Kostas, faul çizgisinde de son 22 denemesinde hata yapmadı. Erick Green’in EuroLeague maçlarında faul çizgisinde 11 atışlık serisi bulunuyor. Marko Guduric, son altı EuroLeague maçının tamamında en az bir 3 sayı isabeti kaydetti ve son beş EuroLeague maçında da çift haneli sayılarda skor üretti. Jan Vesely, EuroLeague’de bu sezon yakaladığı 18.1 verimlilik puanı ortalamasıyla dördüncü ve top çalma alanında da 1.4 ortalamayla dördüncü sırada yer alıyor. Kostas Sloukas, EuroLeague’de asist istatistiğinde 4.8 ortalamayla altıncı sırada yer alıyor.  (BSHA)

Yorumlar (0)