DG Sivasspor – F.Bahçe maçının ardından yazar görüşleri

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'nin Sivasspor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı maçı spor yazarları yorumladı.

SPOR 21.10.2018, 12:11 21.10.2018, 12:11
DG Sivasspor – F.Bahçe maçının ardından yazar görüşleri

Selçuk Dereli (Sözcü) Elinde yıldız oyuncuların olmaması çok konuşuluyor ama bence F.Bahçe'nin en büyük sorunu takım oyunu oynayamaması. Haftalardır Fenerbahçeli yöneticilere çağrıda bulunuyoruz, “Cocu'yu gönderin” diye ama daha ne kadar bekleyecekler anlamak mümkün değil. Fenerbahçe yönetimi artık gerekeni yapmalı ve Cocu'yu ülkesine göndermeli.

Ediz Sırapınar (Milliyet) Sivasspor’da Robinho maçın kahramanı olma heyecanına kapılmasa, son paslarda biraz daha dikkatli davranılsa bir puandan fazlası çok da zor sayılmazdı ev sahibi adına... Artık tüm Fenerbahçeliler’in şunu iyi bilmesi gerek... Bu kadronun bu ligde şampiyonluk kovalaması Haliç’te orkinos yakalamaya çalışmakla eş değerdir... Yani olanak dışıdır... Fenerbahçe sezonu çoktan kapamıştır... Bugünkü durum ne futbolcuların, ne teknik heyetin, ne kadro dışı bırakılan isimlerin, ne de ihanet damgası ile kulüpten gönderilenlerin suçudur... Bu takımı kim kurduysa, bu hocayı kim bulduysa suçlu odur... Ve maalesef bu durumu görmesine rağmen radikal adımları atamayan Fenerbahçe’nin “üst aklı” her geçen gün bu suça ortak olmaktadır... Dört maçtır kazanamayan, üç maçtır gol atamayan, deplasmanlarda bir puanı kazanç sayan, sıradanlaşan bu Fenerbahçe’yi ne kendi camiası, ne de Türk Futbolu hak etmiyor...

Ahmet Çakar (Sabah) Sözüm ona Fenerbahçe, Cocu'yu vizyon değiştirmek için getirdi ama dün akşam ilk 11 açıklandığında vizyonu gördük. Eğer koskoca Fenerbahçe'de Hasan Ali Kaldırım arkada, İsmail Köybaşı da sol önde oyuna başlıyorlarsa takımda vizyon falan değişmemiştir. Aksine hızla sıradan bir Anadolu takımına dönüşmektedir. Aslında dün gece gördük ki Cocu, Fenerbahçe için asıl kanayan yaradır. Çıkardığı 11 arızalı, oyuncu tercihleri arızalı, oynattığı oyun arızalı. Fenerbahçe bir bir eriyor ve maalesef Ali Koç hâlâ devre arasını beklemekten söz ediyor. Allah yardımcıları olsun. Fenerbahçe'de işler hiç ama hiç iyi gitmiyor.

Serdar Ali Çelikler (Habertürk) Ali Bey bu zamana kadar 50 milyon dolar cebinizden para verip SPK operasyonu için gereken kaynağı sağladınız. Göğüs reklamı için 6 milyon dolar verdiniz. Kredi deseniz bankanız kulübün emrinde. Siz sahip çıkmasanız bu kulüp ya Araplara ya Malezyalılara satılma aşamasındaydı. Fenerbahçeliler bunları bilsin. Herkesin size şükran borcu var. Ama bir zahmet bir 56 milyon dolar daha harcayıp en az 2 mümkünse 3 kaliteli oyuncu almalısınız. Yine şampiyon olmaz bu takım ama üst sıralara tırmanır. Bu takım kalitesiz bir şekilde; yanlış bir şekilde kuruldu. 9 haftada atılan 6 golün 2'sini atanlar bugün takımda yok. 2-3 üst düzey oyuncu olmayınca olmuyor işte.. Haa sayın başkan, bundan sonraki transferleri sakın ola o arogan ve beceriksiz Fransız'a yaptırmayın. Bu gerçekleri size kim söyler bilemem ama ben görevimi yapayım.

Gürcan Bilgiç (Sabah) Hollandalı muhtemelen maç bittiğinde deplasmanda aldığı puan için "sevindirik" olacaktır. Kendi yetersizliğini saklayacağı, "kadro kalitesi bu kadar" markalı iyi bir battaniyesi var çünkü. Her maçın ayrı bir taktiği, hikayesi olduğunu hesap etmiyor. Aynı kadro ile çıksa bile, farklı görevlerle ayrıcalık yaratmıyor. Yine de kaçan pozisyonlar, "kazanabilirdik" kelimesini kullandıracaktır ona. Harun'un kurtardıklarını hatırlayınca Tamer Tuna da aynı şeyi söyler. Bu "ah - vah" dengesi, aslında oyuncuların ve yönetenlerin "yeterli - yetersiz" karnesidir. Fenerbahçe için asıl tehlike, Çaykur Rizespor'un bugün kazanması halinde, düşme potasına inmesidir. "Daha iyisini yapmak" için gelenlerin, olanı da yıkmasını izliyoruz. Hem de bile bile, göz göre göre...

Erman Toroğlu (Fotomaç) Çok net, Isla varsa, Isla oynar. O kötü oynarsa veya formsuzsa Şener oynar. Aradan bu kadar hafta geçti, F.Bahçe'nin en az 7-8 yerinin belli olması gerekirdi. Ama Cocu dama taşı gibi oynuyor hala takımla.. Yine söylüyorum, burada teknik adamın kafasını karıştıran Comolli mi? Bence o görünüyor! İkinci yarı bir hayli fırsatlar geldi F.Bahçe'nin ayağına. Ama hücum edeyim derken, bu kez de Sivasspor iki pozisyon yakaladı.. Bir de yeni moda çıktı. Herkes sakatlıkların arkasına sığınıyor. İyi antrenman yapan ve kendine bakan futbolcular sakatlanmazlar. Eğer bu kadar sakatlık varsa, o iş zaten sakattır! İşte Ekici misali.. Bu kadarına 'pes' derler. Ben bunun hesabını hem teknik adamlardan sorarım, hem de tıpçılardan! Önce Galatasaray kendi evinde puan kaybetti, dün akşam da Fenerbahçe deplasmanda.. Bakalım bugün Beşiktaş ne yapacak? Ama şu bir gerçek. Fenerbahçe bu sene ilk üçe-dörde girer mi? Yani Avrupa'ya gider mi? Bu teknik adam ve futbolcularla zor! Hatta çok zor..

Ercan Güven (Milliyet) Halı mıdır, seccade midir her ne ise, asıl Sivas’ta lazımdı Fenerbahçe’ye!.. Yanlış anlaşılmasın Cocu’yu sarıp memleketine postalamak için değil, onun vadesini devre arasına kesti Başkan… Hataları, korkuları altına süpürmek için de kullanılır halı! Çünkü herkes bıktı. Evet… Sivas’ta beraberlik, düşme hattının üzerindeki (!) Fenerbahçe’nin sezon başından bu yana her maçta pekişen kimliğe göre hiç de fena değil… 9. Haftada taraftara dokuz doğurtan, bir türlü toparlanamayan, gol atamayan, kazanamayan, hatta kadrosu belli olmayan bir Fenerbahçe, Sivas’tan zaferle dönecek değildi.

 

Yorumlar (0)