banner773

Derbide gülen taraf Galatasaray oldu; şampiyonluk yarışı kızıştı

Galatasaray, Beşiktaşı 2-0 yendiği maçın ardından liderliğe yükseldi

SPOR 06.05.2019, 09:27
Derbide gülen taraf Galatasaray oldu; şampiyonluk yarışı kızıştı

Süper Lig'in 31. haftasındaki dev derbide Galatasaray evinde Beşiktaş'ı Onyekuru ve Fernando'nun attığı gollerle 2-0 yendi. 63 puana yükselen Cimbom aynı puandaki Başakşehir'i averajla geçerek liderlik koltuğunu devraldı ve şampiyonluk havasına iyiden iyiye girdi. 17 maçtır yenilmeyen Galatasaray, sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale etti. Ligde 6 maç sonra kaybeden Beşiktaş ise 59 puana kaldı ve zirve yolunda ağır bir yara aldı.

Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Galatasaray evinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti. Türk Telekom Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 44. dakikada Onyekuru ve 55. dakikada Fernando kaydetti.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını lider Medipol Başakşehir ile birlikte 63 yapıp, averajla liderlik koltuğuna otururken, Beşiktaş 59 puanda kalarak zirve yarışında yara aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray deplasmanda Rizespor ile karşılaşacakken, Beşiktaş ise evinde Alanyaspor'u konuk edecek.

Şampiyonluk yarışı kızıştı; işte kalan maçlar

Haftaya Ankaragücü ile karşılaşacak Medipol Başakşehir haftayı 63 puanla 2. sırada tamamladı. Ligin kaderini 33. haftada oynanacak Galatasaray Medipol Başakşehir maçı belirleyecek.

Sezonun ilk yarısında 0-0 biten bu maçı kazanan başka bir kayıp yaşanmaması halinde büyük ihtimalle şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Mücadelenin berabere bitmesi halinde ise Galatasaray genel averajda önde olduğu için kayıpsız giderse kupanın sahibi olacak.

Galatasaray'ın kalan maçları

32. Hafta
Çaykur Rizespor - Galatasaray

33. Hafta
Galatasaray - Başakşehir

34.Hafta
Sivasspor - Galatasaray

Beşiktaş'ın kalan maçları

32. Hafta
Beşiktaş - Alanyaspor

33. Hafta
Trabzonspor - Beşiktaş

34.Hafta
Beşiktaş - Kasımpaşa

Başakşehir'in kalan maçları

32. Hafta
Başakşehir - Ankaragücü

33. Hafta
Galatasaray - Başakşehir

34.Hafta
Başakşehir - Alanyaspor

Yorumlar (0)