CHP'li vekilden F1 soruları:Yarış öncesi FIA’dan Türkiye gelen yetkililerin asfalt için vardıkları karar nedir?

CHP'li Tanrıkulu, "FIA yarışı nedeniyle yeni bir asfaltın dökülmesi için FIA yetkilileri ile görüşme yapılarak ortak bir karara varılmış mıdır? Şayet FIA yetkilileri ile istişare yapılmamış ise yeni bir asfaltın dökülmesinin gerekçesi nedir?" sorusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na sordu.

SPOR 15.11.2020, 12:19 15.11.2020, 12:29
CHP'li vekilden F1 soruları:Yarış öncesi FIA’dan Türkiye gelen yetkililerin asfalt için vardıkları karar nedir?

Formula 1'de büyük bir heyecana sahne olacak İstanbul Grand Prix'si bugün gerçekleştirilecek. Saat 13.10'da başlayacak ve 250 yayıncı kuruluş tarafından canlı verilecek olan dev yarışı tam 2 milyar kişinin izlemesi bekleniyor.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Formula 1 Pisti asfaltı ile ilgili bir soru önergesi verdi.

İşte o soru önergesi:

FIA'dan Türkiye'ye gelen ekibin pistin asfaltının eski olmakla beraber yarış için idare edebileceğini söyleyerek, yeni bir asfalt dökmeye gerek olmadığını ve yeni asfaltı dökmenin sıkıntı yaratabileceğini bildirmesinin ardından Ulaştırma Bakanlığı’nın yapılan açıklamaları göz ardı ederek yeni bir asfalt döktüğü haberleri basına yansımıştır. 2019 yılı da dahil altı F1 şampiyonluğu bulunan Mercedes pilotu Hamilton’un, yenilenen pist hakkındaki “Pistler eskidikçe asfalt arasındaki açıklıklar büyür, böylece lastikler daha iyi çalışır, ancak buradakinde asfaltlar aşırı kapalı, oldukça düz ve parlak ve bence konulan yağ veya koydukları her neyse asfalttan sızıntı yapıyor” sözleri de basına yansıyan haberler arasındadır.

Bu bağlamda;

Yarış öncesi FIA’dan Türkiye gelen yetkililerin asfalt için vardıkları karar nedir?

FIA yarışı nedeniyle yeni bir asfaltın dökülmesi için FIA yetkilileri ile görüşme yapılarak ortak bir karara varılmış mıdır? Şayet FIA yetkilileri ile istişare yapılmamış ise yeni bir asfaltın dökülmesinin gerekçesi nedir?

F1 tarihi bilinmesine rağmen bilirkişilerle hazırlık yapılmadığı iddiaları doğru mudur?

FIA yarış öncesi yeni bir asfaltın dökülmesi için rapor hazırlanmış mıdır? Anılan rapordaki olumsuzluklar nelerdir?

F1 tarihinin en hızlı araçlarının kullanıldığı yarışta 2000'li yıllara göre sıralaması nedir?

İstanbul Park pistinin asfaltının yenilenme ihalesi hangi usul ve esaslara göre yapılmıştır? İhale yapılmadı ise gerekçesi nedir?

FIA için yapılan asfalt kim ya da kimler tarafından yapılmıştır?

FIA için yapılan yeni asfalta toplam kaç TL harcama yapılmıştır?

Yorumlar (0)