banner773

Bir ülkede daha ligler başlıyor!

Rusya Futbol Federasyonu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaklaşık iki aydır oynanmayan Rusya Premier Lig'inin 21 Haziran'da yeniden başlayacağını açıkladı.

SPOR 15.05.2020, 19:26
Bir ülkede daha ligler başlıyor!

Rusya Futbol Federasyonu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre 17 Mart'ta ertelenen Premier Lig ile ikinci lig maçları 21 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.

​'Maçlar seyircisiz oynanacak'
Rusya Premier Lig Başkanı Sergey Pryadkin, toplu etkinliklerin kısıtlanmasına ilişkin düzenleme halen yürürlükte olduğu için maçların seyircisiz oynanacağını belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre liglerin yeniden başlaması için belirlenen tarihin en uygun tarih olduğunu kaydeden Pryadkin, "Bu tarih, tüm futbolcuların sahaya dönmeye hazırlanmalarına ve sezon sonuna kadar oynamalarına imkan sunacak" dedi.

Federasyon Başkanı Aleksandr Dyukov da, hükümetin Rus takımlarında oynayan yabancı oyuncuların Rusya'ya giriş yapabilmesine olanak sağlayan kararnameyi onayladığını ifade etti.

5 oyuncu değişikliği yapılabilecek
Rusya Premier Lig'de sezonun kalanında her takım 5 oyuncu değişikliği yapabilecek. 4 hafta boyunca yapılacak maçlar sonunda Rusya Premier Lig'i son iki sırada tamamlayan takımlar ikinci lige düşecek. İkinci ligi ilk iki sırada tamamlayanlar ise gelecek sezon Rusya Premier Lig'e çıkacak.

Ara verilen Rusya Kupası maçlarına da devam edilecek ve 25 Temmuz'da final yapılacak.

Yorumlar (0)