Amerika'da nefes kesen yarışta kazanan Verstappen oldu

2021 Formula 1 sezonunun 17. yarışı olan Amerika Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

SPOR 25.10.2021, 08:13
Amerika'da nefes kesen yarışta kazanan Verstappen oldu

Formula 1'de heyecan "yeni dünyaya" taşındı. ABD GP'si büyük bir ilgiyle takip edilirken, şampiyonluk mücadelesinde rekabet her an kızışıyor. ABD GP'de Red Bull Racing pilotlarının performansı göz kamaştırırken Max Verstappen zafere ulaştı ve şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı.

Nefesleri kesen sıralama turlarında ilk sırayı alan Max Verstappen, yarış öncesinde avantajı ele geçirdi. Verstappen'in en büyük rakibi Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton ise grid'in ikinci sırasına yerleşti. Bir diğer Red Bull pilotu Sergio Perez ise üçüncü sırada start almaya hak kazandı.

Çok iyi bir start alan Hamilton ilk virajda liderliği ele geçirirken, Verstappen ikinci sıraya geriledi. 

İlk üç sıradaki pilotlar yavaş yavaş diğerlerinden ayrılırken, ilk pit stop yıpranan lastiklerinden memnun olmayan Verstappen'den 11. turda geldi. 13. turda Perez ve Leclerc de pit'e giren isimler arasında yer aldı. 14. turda ise bu kez Hamilton pit'e geldi, ancak pit'ten peş peşe hızlı turlara imza atan Verstappen'in ardında döndü. Böylece yeni lider Verstappen oldu.

Tansiyonun iyice arttığı son anlarda fark zaman zaman 1 saniyenin altına inerken Verstappen liderliğini ustaca korumayı başardı ve ABD GP'de zafere ulaştı. Lewis Hamilton ikinci sırayı alırken, bir diğer Red Bull Racing pilotu Sergio Perez ise üçüncü olarak podyumda yer aldı. Ferrari'den Charles Leclerc dördüncü olurken, McLaren pilotu Daniel Ricciardo ise yarışı beşinci sırada tamamladı.

Yorumlar (0)