ZEYNEP ALTIOK'TAN İKTİDARA TARİŞ TEPKİSİ

CHP İzmir önceki dönem Milletvekili Zeynep Altıok, TARİŞ'te sendikalı oldukları iddiasıyla işten atılan işçilere açılan davada, 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine tepki gösterdi. Z

SİYASET 04.05.2019, 14:18
ZEYNEP ALTIOK'TAN İKTİDARA TARİŞ TEPKİSİ

Zeynep Altıok, "AKP Genel Başkanı 1 Mayıs'ta 'Siyasi sebeplerle kimsenin ekmeğiyle oynanmamalı' dedikten iki gün sonra, Tariş'te sendikaya üye oldukları için işten atılan beş işçiye 1yıl 3 ay ceza verildi. Bu karar tamamen siyasi sepeplerle verildi. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde sendikaya üye olduğu için işçi atılmadığı gibi, eylem yaptığı için işçilere ceza verimez" dedi.

Altıok, grev, protesto ve direnmenin en temel hak olduğunu ifade ederek "AKP iktidarı, yargıyı diğer işçiler ve sendikalar üzerinde bir baskı aracı olarak kullanıyor. Çünkü işçilerin hiçbir koşulda örgütlenmesini ve ses çıkarmasını istemiyorlar. Daha vahim olanı ise, çiftçi örgütü olan TARİŞ'in işçinin örgütlenmesine karşı çıkması ve bir kısmı aynı zamanda ortağı olan işçilere karşı dava açması.  Sendikalı olma hürriyeti engellenen ve bu gerekçeyle işten atılan işçilere verilen cezanın 'hürriyeti engelleme' gerekçeli olması iktidarın özgürlükten ne anladığını açıkça ortaya koyan bir kara mizah örneğidir. Ama bizler TARİŞ işçisinin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanında olacağız" dedi.

Yorumlar (0)