YILMAZ ATEŞ:“CHP’DE DEMOKRASİNİN ‘D’Sİ YOK”

BBN Türk TV’de Tarkan Kaleli’nin sorularını yanıtlayan 22. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Kılıçdaroğlu’na sert eleştirilerde bulundu. Partinin ilkelerinden uzaklaştığını söyleyen Ateş, ‘Kitleler artık CHP yönetimine ve Kılıçdaroğlu’na güvenmiyor’ dedi.

SİYASET 12.05.2022, 10:10
YILMAZ ATEŞ:“CHP’DE DEMOKRASİNİN ‘D’Sİ YOK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti kapsamında yaptığı temaslar siyasetin gündeminde. Ziyaretin CHP MYK’sında konuşulduğu belirtilirken geçtiğimiz gün MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında ‘çık adaylığını açıkla, ona göre muamele yapalım’ diye tepki göstermişti. Tepkiler parti içinden de gelirken Eski CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, ziyarete yapılan eleştirilerin abartılı olduğunu belirtti. Bu polemiklerin kaynağı olarak Kılıçdaroğlu’nu ve parti yönetimini işaret etti.

 

“HALK CHP’YE GÜVENMİYOR, KILIÇDAROĞLU NEDEN PARTİNİN BAŞINDA?”

 

Tarkan Kaleli’nin ‘İmamoğlu’nun Rize mitingi parti içinde neden tepki gördü?’ sorusu üzerine Ateş, “Kitleler CHP yönetimine güvenmiyor. Kılıçdaroğlu’na güvenmiyor. Sorun zaten oradan kaynaklanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun partisine yaptığı eleştirileri rakip partiler CHP’ye yapmıyor. Eğer bir lider partisinin ilkelerini, politikalarını benimsemiyorsa, kendi partisini hırpalıyorsa, oraya halkın güven duymasını beklemek mümkün değil. Kılıçdaroğlu bunu anlayamıyorsa o partinin başında neden duruyor?” dedi.

 

“KİMİNLE HELLALLEŞECEKSİN KARDEŞİM, BU ANLAYIŞ CHP’Yİ BİTİRİR”

 

CHP’nin ilkelerinden uzaklaşıp Kılıçdaroğlu ile dönüştüğünü söyleyen Eski CHP Milletvekili Ateş, “Helalleşme konusunu samimi bulmuyorum. Ne ile hellaleşecek? Kendi partisini devletini Ermeni soykırımı yaptı diyen bir anlayış kiminle helalleşecek? Siz bu milleti katil ilan ederseniz oyu kimden alacaksınız? Kılıçdaroğlu’nun anlayışı CHP’yi çözen ve bitiren bir anlayıştır” ifadesini kullandı.

 

“CHP’DE DEMOKRASİNİN ‘D’Sİ YOK”

 

Kılıçdaroğlu’nun ‘Ya yanımda yürüyün ya da yolumdan çekilin’ çıkışından sonra eleştiri kültürünün zarar görmesi CHP’de demokrasi olmadığı anlamına mı geliyor?’ sorusunu üzerine Yılmaz Ateş, “CHP içerisinde demokrasinin ‘d’si yok. Bırakın demokrasiyi… Demokrasinin ‘d’si yok. Doğu ve Güneydoğu’da CHP örgütlerini kayyum yönetiyor. Mardin 4 yıl boyunca kayyum ile yönetildi. Gaziantep neredeyse 2 yıldır kayyum ile yönetiliyor.” diye konuştu.

 

“MUHAFAZAKAR BİR ADAY CHP’Yİ BİTİRİR’

CHP’li Yılmaz Ateş, seçim için CHP’nin aday belirlemede 2 milyon 300 bin üyesine sorması gerektiğini ifade etti. Ateş, “CHP yönetimi kendi partisinden örgütünden umudu kesmiş. Efendim işte ‘muhafazakar birini getirirsek, AK Parti tabanından da oy alırız’ diye düşünüyorlar. Bu bir aldatmacadır. Bu CHP’yi çözmektir. Partiye yıllarını vermiş isimleri o makama layık görmemektir. Çözüm kişilerde değil, çözüm CHP’nin ilkelerindedir.“ açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)