Yandaş medya Berat Albayrak'ın istifasını görmedi

İktidarın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa eden Berat Albayrak sessizliği sürüyor. Milliyet, Hürriyet, Posta, Sabah, NTV gibi birçok medya kuruluşu da haber karşısında üç maymunu oynadı.

SİYASET 09.11.2020, 10:09 09.11.2020, 10:15
Yandaş medya Berat Albayrak'ın istifasını görmedi

İstifa haberini, resmi instagram hesabından istifa ettiğini duyuran Berat Albayrak istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

Bundan sonraki süreçte zamanını anne babası, eşi ve çocuklarını ayıracağını söyleyen Albayrak’ın istifasının Murat Uysal’ın görevden alındığı Merkez Bankası Başkanlığı’na Naci Ağbal’ın getirilmesinin ardından yaşanması dikkat çekti.

YANDAŞ BASIN GÖRMEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiği yönündeki açıklaması hükümet yanlısı medyada ‘haber’ olarak yer almadı.

İstifa haberini Milli Gazete, Karar, Türkiye, Sözcü, Cumhuriyet, YeniÇağ haberi 1. sayfadan görürken CNN Türk, NTV, Star, Akit, Yenişafak, Sabah, AA, Haber 7, Akşam gazetesi NTV gibi yandaş medya olarak adlandırılan yayın organları istifaya ilişkin tek satır haber giremedi.

İstifa paylaşımının ardından Albayrak’ın Twitter hesabının da kapatıldığı görüldü. Önce hesabın siber saldırıya uğradığı zannedilse de Berat Albayrak, 19.15 sıralarında istifa ettiğini duyurdu. İstifa haberi ilerleyen saatlerde Maliye Bakanlığı kaynaklarınca da doğrulandı.

YENİ ŞAFAK PAYLAŞIMINI GERİ ÇEKTİ

Yeni Şafak’ın İngilizce sitesinden yapılan istifa paylaşımının ise bir süre sonra geri çekildiği görüldü.

Yorumlar (0)