banner773

Yalçın Bayer: Muharrem İnce, partisini Hakkari'de ilan edecek

Muharrem İnce'nin, 37. Olağan Kurultay'dan sonra arkadaşlarıyla bir durum değerlendirmesi yaptığı, bunun sonucunda 'esas' CHP ilkelerine bağlı bir parti kurmaya karar verdiği iddia edildi. Partinin kuruluşunun 15 Eylül'de açıklanacağını, ayrıca Hakkari'de ilan edileceğini belirtildi.

SİYASET 31.07.2020, 14:22
Yalçın Bayer: Muharrem İnce, partisini Hakkari'de ilan edecek

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiası hakkında yazdı.

Partinin kuruluşunun 15 Eylül'de, Hakkari'de ilan edileceğini belirten Bayer, yazısında şunları anlattı:

"CHP'den 'dışlanmış, küstürülmüş, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce’nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.

NASIL BİR PARTİ OLACAK?

"Nasıl bir parti" sorusuna şu cevap verildi: "Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP'nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti..."

Halkın talebi konusunda bir çalışma var mı? “Halktan bir talep gelmeseydi, böyle bir çalışma yapılmazdı. Yapıldı ki ilk ankette oy oranı 12.4 çıktı. O nedenle Hakkâri’den Edirne’ye herkesle kucaklaşacaklarını söylüyor Sayın İnce."

'Ulusal parti' adını sordum. "Bunları Sayın İnce açıklayacak" cevabını aldık."

CHP'DEN 'MUHARREM İNCE' CEVABI

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, dün düzenlediği basın toplantısında "Muharrem İnce'nin CHP'den ayrılacak bazı milletvekilleri ile bayram sonrası parti kuracağı iddia ediliyor. Değerlendirmeniz ne olacak?" sorusu üzerine 37. Olağan Kurultay'ın CHP'nin iktidara yürüyüş kurultayı olduğunu, bu tür üretilen haberlerle CHP'nin, CHP'li milletvekillerinin, yöneticilerin, delegelerin ve üyelerinin kaybedecek zamanı olmadığını söylemişti.

Yorumlar (0)