banner773

Veli Ağbaba: Dünyanın En Güvenilir Ulaşım Aracı, AKP Elinde Ölüm Makinesına Dönüştü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba memleketi Malatya’da meydana gelen tren kazası ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en güvenilir ulaşım ve taşımacılık aracı tren AKP elinde ölüm makinesine dönüştü” dedi.

SİYASET 13.06.2020, 15:08
Veli Ağbaba: Dünyanın En Güvenilir Ulaşım Aracı, AKP Elinde Ölüm Makinesına Dönüştü!

Malatya’nın Battalgazi ilçesi Kemerköprü Mahallesi’nde  iki yük treninin kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan kazada 2 makinist hayatını kaybetti 2 kişi de yaralandı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP iktidarı döneminde; Pamukova Tren kazasında 41, Tavşancıl tren kazasında 8, Kütahya tren kazasında 9, Tekirdağ Çorlu tren kazasında 25, Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında ise 9 vatandaşımızın hayatını kaybedip yüzlerce vatandaşımızın ise bu kazalarda yaralandığına dikkat çekti.

SORUMLULARI BULACAKLARINA SENDİKACILARI SÜRGÜN EDİYORLAR
Her facianın ardından gündeme demiryollarındaki ihmaller zinciri gündeme gelirken yaşanan ihmallerin sorumlularının tam olarak açığa çıkartılmadığını ifade eden Ağbaba, “Liyakata dayanmayan atamalar, sorumluların sorumluluk kabul etmemesi, yetkililerin ceza yerine ödüllendirilmesi ve  zorunlu rotasyon adı altında uzman kişilerin şehirden şehire sürgün edilip, sistematik baskı altına alınmaları yeni facialara davetiye çıkarıyor” dedi.

ARIZALI TRENİN HAREKET  EMRİNİ VERENLER BU CİNAYETTEN SORUMLUDUR
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Basında yer alan haberlere göre Malatya’daki tren kazasına ilişkin TCDD’nin ilk değerlendirmesinde kazaya karışan trenlerden birinin makinelerinde arıza olduğu, bu yüzden Malatya’dan hareketine izin verilmediği belirtilirken, buna rağmen arızalı trenin nasıl, neden ve kimler tarafından yola çıkarıldığı derhal ortaya çıkarılmalıdır. Bu cinayet gibi kaza da göz göre göre yaşanmıştır. Önlenebilir olana kaza değil cinayet denir. Bu anlamda, arızalı bir treni hareket ettirmek cinayettir ve faili de bellidir. O arızalı trenin hareket  emrini verenler bu cinayetten aslen sorumludur.” İfadelerini kullandı.

BECERİKSİZ, LİYAKATSIZ, BİLGİSİZ KADROLAR
Dünya’nın en güvenilir ulaşım  ve taşıma sistemi olan raylı sistemlerde, ağır ihmaller sonucu sıkça yaşanan bu cinayet gibi kazalar, Türkiye’nin yönetim sorunu olduğunun da vahim bir ispatıdır. Bu kazanın en büyük sebepleri beceriksiz, liyakatsız, bilgisiz kadrolar ve sorumsuzluğu ilke edinen AKP tarzı yönetim anlayışıdır. Eş, dost, akraba ve yandaşlardan oluşan vasıfsız kadrolar ve bu kadroları oluşturan Saray rejimi giden 2 candan sorumludur.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ
Açıklamasının sonunda Ağbaba; "Hayatını kaybeden 2 makinistimize Allah’tan rahmet, yaralı demiryolu emekçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm Türkiye’nin bu işin peşini bırakmayacağımızı bilmesini istiyorum.Gerçek sorumluların gereken cezaları alması için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)