Uşak Valisi'nin 'çıplak arama' yanıtı: FETÖ ve PKK aynı amaç için birleşti

Son günlerde tepkilere neden olan Uşak Emniyeti'ndeki çıplak arama iddialarına Vali Funda Kocabıyık "Yaşananlar göstermektedir ki FETÖ ve PKK terör örgütleri aynı amaç uğrunda birleşmişlerdir" diyerek yanıt verdi.

SİYASET 17.12.2020, 17:44 17.12.2020, 17:47
Uşak Valisi'nin 'çıplak arama' yanıtı: FETÖ ve PKK aynı amaç için birleşti

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu, 31 Ağustos'da Uşak'ta FETÖ operasyonunda gözaltına alınan kadınlara, Uşak Emniyeti'nde çıplak arama yapıldığını duyurmuştu.

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Kamuoyunda son günlerde tekrar gündeme gelen iddialarla ilgili Uşak Valisi Funda Kocabıyık açıklama yaparak, Gergerlioğlu'nun ismini vermeden "ilgili milletvekili" hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'KAMERA KAYITLARI MEVCUT'

Kocabıyık tarafından sosyal medyada yapılan açıklamada, "Hukuktan ve mevzuattan bir milim sapmadan görev yapan emniyet güçlerimizin fedakârca çalışmaları ve mücadelesinin; bölücü örgüt propagandasının konusu haline gelmesi kabul edeceğimiz bir husus değildir.

Yaşananlar göstermektedir ki FETÖ ve PKK terör örgütleri aynı amaç uğrunda birleşmişlerdir. Bir kadın Vali olarak söylüyorum; HDP milletvekili tarafından defalarca yalanlamamıza rağmen sistematik olarak gündeme getirilen bu iftira tamamen hayal mahsulü ve kötü bir yalandır. Olayla ilgili kamera kayıtları mevcut olup, avukat görüşmelerinde de bu konu hiç gündeme gelmemiştir" denildi.

Uşak'ta ağustos ayında yapılan FETÖ operasyonda 30 üniversitesi öğrencisi kadın gözaltına alınmıştı. Günlerce süren gözaltı sürecini Gergerlioğlu, "Uşak'tan korkunç haberler aldık. 30'a yakın çoğu üniversite öğrencisi genç hanıma Uşak Emniyeti'nde çıplak arama yapılmış!

Yani üst iç çamaşırlarının içi ve alt çamaşırları dizine kadar indirilerek otur-kalk yapılarak çıplak arama yapılmış! Bunu utanarak anlatıyorlar! Ama yapanlar bunu yapmaktan utanmamışlar. Kimsenin yanına da kar kalmayacak bunlar. Bugün bunların üstü örtülebilir. Ama yarın bu yaptığınız işkencelerden hesap vereceksiniz" şeklinde duyurmuştu.

Yorumlar (0)