Tuncay Özkan:CHP'nin 'kaderi kahve köşelerinde,odalarda sayalım' ile belirlenmez

Özkan, CHP’yi kimsenin yıpratmaya hakkı yok. Toplasınlar getirsinler, ama toplayamadılar. ‘Tren kaçıyor atlıyor yetişin’ diyerek imza toplamak demek, ‘biz imza toplayamıyoruz gelin imza verin’ demektir. Bu tür heyecanlı söylemlerle imza toplamını artırmaya çalışıyorlar.

SİYASET 24.07.2018, 21:46 24.07.2018, 21:46
Tuncay Özkan:CHP'nin 'kaderi kahve köşelerinde,odalarda sayalım' ile belirlenmez

CHP’de kurultay tartışması sürüyor. Kurultay talebinde bulunan Muharrem İnce'ye yakın isimler yeterli sayıya ulaştıklarını söylerken, Genel Merkez bunun aksini iddia ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, toplanabilecek imzanın 450-470 civarında olduğunu söylerken, İnce'ye yakınlığıyla bilinen CHP'li Yaşar Tüzün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Olağanüstü Kurultay için gerekli olan yeter sayıda imza an itibariyle toplanmıştır. İmza toplama süresinin bitimi olan Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar imza almaya devam edeceğiz. Görmek İsteyen MYK üyemiz ‘yarın saat 11.00’e kadar’ değil istediği saatte imzaları görebilir” diye belirtti.


Tuncay Özkan Odatv'ye yaptığı açıklamada, henüz yeterli imzanın toplanmadığını belirterek, “biz o arkadaşlarımızın da genel başkan yardımcısıyız. Öyle 'imzaları topladık' demekle olmaz. CHP’nin kaderi 'kahvehane köşelerinde, odalarda sayalım' ile belirlenemez. Biz genel merkezdeyiz, madem topladılar getirsinler versinler. Hodri meydan. İmzalar toplandıktan sonra gereğini yaparız. Ama bunlar doğru değil, bunlar yanlış işler. CHP’nin kurumsal kimliğine büyük zarar veriyor” ifadelerini kullandı.

Tuncay Özkan açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“CHP’yi kimsenin yıpratmaya hakkı yok. Toplasınlar getirsinler, ama toplayamadılar. ‘Tren kaçıyor atlıyor yetişin’ diyerek imza toplamak demek, ‘biz imza toplayamıyoruz gelin imza verin’ demektir. Bu tür heyecanlı söylemlerle imza toplamını artırmaya çalışıyorlar.

Yorumlar (0)