TMMOB, Gökçek’in “Çelik Kafes”ini 8.kez yargıya taşıdı

Mimarlar, kent suçu olduğu 7 kez tescillenen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki Çelik Kafes’in 8. plan değişikliğine dava açtı.

SİYASET 17.12.2020, 10:56
TMMOB, Gökçek’in “Çelik Kafes”ini 8.kez yargıya taşıdı

Mimarlar, kent suçu olduğu 7 kez tescillenen Atatürk Orman Çiftliği alanındaki Çelik Kafes’in  8. plan değişikliğine dava açtı.

Haberi, sosyal medyadan duyuran Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan; “Mimarlar,kent suçu olduğu 7 kez tescillenen AOÇ alanındaki demirkafes 8. plan değişikliğine dava açtı. Mimarlar  Ankara’da Belediye Meclisi aracılığı ile hortlatılmaya çalışılan yeni Gökçek dönemine, dil ve üslubu ile yeni Gökçek’lere özenen meclis üyelerine geçit vermeyecektir.

Yedi kez dava açtık 7 kez iptal ettirdik .7’sinde de itiraz etmeden açtık. itiraz zorunluluğumuz yok.  Kent suçu olduğu 7 kez kesinleşen bir plan hiç meclis gündemine alınmamalıydı. Dahası 7.plan iptalinde mühürleyin başvurumuz Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmemeliydi” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla Atatürk Orman Çiftliği’ne “Çelik Kafes” adlı binayı meşrulaştıracak plan tadilatını, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği 7 defa yargı ile durdurdu. Ankara Büyükşehir Belediye meclisinde İYİ Partili üyelerin, AKP’lilerle işbirliği ile 8. değişiklik de onaylanmış oldu.

Olaya tepki gösteren İstanbul milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, bir televizyon kanalında İYİ Parti’nin AK Parti’ye destek veren tutumunu eleştirmiş ardından İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray da sosyal medya üzerinden partisine tepki göstermişti.

Yorumlar (0)