The Guardian: Peker’in asıl hedefi Erdoğan

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker‘in iddiaları dünya basınında geniş yer bulmaya devam ediyor. İngiliz gazetesi The Guardian, Peker’in videolarıyla ilgili analizinde ‘iddiaların zamanlamasının Erdoğan için yıkıcı olduğunu’ yazdı.

SİYASET 26.05.2021, 12:05 26.05.2021, 12:15
The Guardian: Peker’in asıl hedefi Erdoğan

The Guardian’ın Peker’in önümüzdeki günlerde yayınlayacağı videolarda ‘Suriye sınırından silah gönderilmesi ve birkaç yıl önce IŞİD’den petrol alan isimlerle ilgili söylentilere değinmesinin beklendiği’ belirtildi: “Erdoğan’ın yakın çevresine yönelik darbeler, nihai hedefin o olduğunu açık ediyor” denildi.

The Guardian, Peker’in iddialarının ‘Türkiye’de mafya-siyaset ilişkilerinin son yıllarda devam etmekle kalmayıp geliştiğine’ dair halk arasındaki şüpheleri de güçlendirdiği yorumu yaptı.

‘ZAMANLAMASI ERDOĞAN İÇİN YIKICI’

Haberin girişinde ‘saray entrikası ve yeraltı suç dünyası hikâyeleriyle dolu’ Türk dizilerinin Ramazan ayında Müslüman dünyada popüler olduğu belirtilirken, “Fakat bu yılın sürpriz hiti kurgu değil” denildi.

Peker’in hükümetin önde gelen isimleri hedef alan cinayet, tecavüz, yolsuzluk ve uyuşturucu kaçakçılığı iddialarının son üç haftadır Türkiye’yi ‘kendinden geçirdiği’ yorumu yapılan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Baş döndürücü iddialar on yıllarca geriye gidiyor ve doğrulanmadılar. Fakat Peker’in kendisini bir muhbir gibi resmettiği bir uzunluğundaki monologlarının zamanlaması, Türkiye’nin ekonomik dertlerinin ve pandemi yönetimine dair eleştirilerin ortasında zaten anketlerde zorlanmakta olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için yıkıcı.”

Yorumlar (0)