TBMM'de CHP’li Engin Altay ile AKP’li vekiller arasında ‘parti kapatma’ atışması!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve AKP’li vekiller arasından TBMM Genel Kurulu’nda parti kapatma polemiği yaşandı.

SİYASET 03.03.2021, 18:00 03.03.2021, 20:38
TBMM'de CHP’li Engin Altay ile AKP’li vekiller arasında ‘parti kapatma’ atışması!

Engin Altay’ın, “Parti kapatma, mağaraları kapat, terör kamplarını kapat. Parti kapatmanın Türkiye’de çözüm olmadığı görülmüştür” sözlerine AKP’li vekiller itiraz etti. Altay bunun üzerine AKP’li vekillere, “Ben senin ağababaların gibi Öcalan’la düşüp kalkmıyorum” yanıtını verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay ile AKP’li Milletvekilleri arasında parti kapatma polemiği yaşandı.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın, “HDP hem siyasi hem de hukuken kapanacaktır. HDP’yi kapatacağız” sözleri üzerine konuşan Altay, şunları söyledi: “Sayın Özkan, bence parti kapatma, mağaraları kapat, terör kamplarını kapat. Parti kapatmanın Türkiye’de çözüm olmadığı her vesileyle görülmüştür bunu belirtmek istedim. Ayrıca, Ak Parti şu yaklaşımını ben anlamıyorum ve çözemiyorum. Şimdi, Ak Parti ‘ye göre HDP’nin milletvekilleri ve HDP’ye oy veren 6 milyon insan terörist, AK Parti ‘ye göre. AK Parti HDP’ye böyle bakarken eli kanlı terör örgütüyle de düşüp kalkıyor ya, PKK’yla da düşüp kalkıyor; ben bunu anlamıyorum. Doğru bulmuyorum.”

“TÜRKİYE’DE ‘SAYIN ÖCALAN’ KAVRAMINI SİYASETE LİTERATÜRÜNÜ SOKAN ERDOĞAN’DIR”

Engin Altay’ın bu sözleri üzerine AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, sataşma olduğunu savundu. Engin Altay ise, “Sayın Eronat, HDP milletvekili burada ‘Sayın Öcalan’ deyince bağırıyorsunuz. Ama Türkiye’de siyaset literatürüne ‘Sayın Öcalan’ kavramını sokan Sayın Erdoğan’dır ya, gözünüzü seveyim yapmayın ya. Öcalan’a düzülen, dizilen methiyeler orada, dosyamda var” dedi.

Altay’ın bu sözlerine bu sefer AKP Amasya Milletvekili Hasan Çilez tepki gösterdi. AKP’li Çilez, “Sayın Altay, HDP’ye oy satmadık. Oy sattınız, oy. Siyaset tarihinin kara lekesidir, kara” dedi. Altay ise, “HDP meşru bir parti. Ben Öcalan’la düşüp kalkmıyorum. Ben senin ağababaların gibi Öcalan’la düşüp kalkmıyorum” karşılığını verdi.

“BİZ ÖCALAN’DAN İSTANBUL’U KAZANALIM DİYE MEKTUP İSTEMİYORUZ”

Engin Altay şöyle konuştu: “HDP meşru bir parti. Ben Öcalan’la düşüp kalkmıyorum. Ben senin ağababaların gibi Öcalan’la düşüp kalkmıyorum. HDP meşru bir partidir. Bak, burada oturuyor adamlar, senin ne kadar hakkın varsa onun da o kadar hakkı var. Ayıptır! Biz HDP’yi meşru bir parti olarak görüyoruz altını çiziyorum ama biz Abdullah Öcalan’dan İstanbul’u kazanalım diye mektup istemiyoruz. Ayıptır ya, yüzünüz olsun biraz ya, yüzünüz olsun ya! Biraz yüzsüz olmayın bu kadar ya! Abdullah Öcalan’ın kardeşini TRT’ye çıkaran adamalardan, insanlardan, siyasi iradeden vatan sevgisi, bayrak sevgisi, terör seviciliği konusunda duyacağımız tek laf olamaz, tek laf olamaz. Geçin bu işleri. Konuya gelemedim sataşmadan dolayı. Arkadaş, biz Öcalan’ı övmedik. Öcalan’ı siz övdünüz, Öcalan’la masaya siz oturdunuz. Biz HDP’yi resmi muhatap alıyoruz evet.”

Yorumlar (0)