Suriyelilere 50 bin bedava konut, yurttaşlara faizli borç-kredi!

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İdlib’de Suriyelilere 50 bin konutun bedava yapıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise ayrıca ek olarak 50 konut hediye ettiğini açıkladı. Toprak, hediye edilen konutlara tepki göstererek, “Hak-adalet nerede?” diye sordu.

SİYASET 04.08.2020, 07:49 04.08.2020, 08:01
Suriyelilere 50 bin bedava konut, yurttaşlara faizli borç-kredi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, İdlib’de AFAD, Türk Kızılayı ve iktidara yakın vakıfların Suriyelilere 50 bin bedava konut yaptığını söyledi.

CHP’li Toprak ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 50 konut hediye ettiğini belirtti.

Evsiz-işsiz vatandaşlara ise iktidarın tavsiyesinin, Faizli borç-kredi olduğunu söyleyen CHP’li Toprak, “Ülkemizdeki evsiz-işsiz yurttaşlarımıza ise iktidarın tavsiyesi; Faizli borç-kredi! Ne bedava TOKİ evi, ne kira yardımı yok! Hak-adalet nerede?” diye sordu.

Erdoğan Toprak’ın paylaşımının tamamı şu şekilde:

“İdlib’de AFAD, Türk Kızılayı, iktidara yakın vakıflar Suriyelilere 50 bin bedava konut yapıyor. CB Erdoğan’dan da 50 konut hediye! Ülkemizdeki evsiz-işsiz yurttaşlarımıza ise iktidarın tavsiyesi; Faizli borç-kredi! Ne bedava TOKİ evi, ne kira yardımı yok! Hak-adalet nerede?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay yaptığı konuşmasında ise İdlib'e yapılacak konutlara ilişkin, "İlk hedefte 50 konut da biz söz vermiş olalım. Bu 50 konutumuz ile biz de oraya inşallah katkıda bulunalım." demişti.

Yorumlar (0)