banner773

Seyit Torun: İktidar maden şirketlerine cömert, vatandaşa kör!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu ve çevre illerdeki vatandaşların uzun yıllardır beklediği Fatsa Çevre Yolu Projesi’nin yılan hikâyesine döndüğünü belirtti.

SİYASET 03.12.2020, 12:55 03.12.2020, 13:03
Seyit Torun: İktidar maden şirketlerine cömert, vatandaşa kör!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, daha önceki vaatlerin aksine, projeyi 2021 Yatırım Programı’na almadığını açıklayan Torun, “Vaat verip tutmayan Bakanlığa sesleniyoruz: Artık vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Ordu ormanlarının üçte birini maden şirketlerine verirken hiç zaman kaybetmeyenler, iş, halkın sorunlarını çözmeye gelince tembelleşiyor. Maden şirketlerine verilen hizmet, vatandaşa verilmiyor” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un yazılı açıklaması şöyle:

“Ordu ilimiz başta olmak üzere Karadeniz bölgesindeki tüm vatandaşlarımızın uzun yıllardır beklediği, 21,7 kilometrelik Fatsa Çevre Yolu’nun yapımı, maalesef yılan hikâyesine döndü. Konuyu, 2019 yılının sonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde gündeme getirdiğimizde, ‘Projenin 2020 Yatırım Programı’na alınabileceği’ ifade edildi. Ancak durum böyle olmadı. Projenin 2020 Yatırım Programı’na alınmadığı anlaşılınca, 7 Temmuz 2020’de bir soru önergesi vererek konunun takipçisi olduk. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 15 Eylül 2020’de önergemize verdiği yanıtta, projenin bu kez 2021 Yatırım Programı’na alınmasının planlandığını açıkladı. Buna karşın, aradan geçen sürede yine bir gelişme yaşanmadı.

“2021’de de yapılmayacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Sayın Bakan’a konuyu bir kez daha sorduk. Bakanlıktan 10 gün sonra gelen son yazılı yanıt ile Fatsa Çevre Yolu Projesi’nin 2021 Yılı Yatırım Programı’na da alınmadığı ortaya çıktı.

“Millete havale ediyoruz”

Şimdi, vaat verip tutmayan Bakanlığa sesleniyoruz: Artık vatandaşı kandırmaktan vazgeçin. Halkımızı daha fazla mağdur etmeyin, bölgenin kanayan yarası haline gelen bu projeyi bir an önce tamamlayın. Yapamıyorsanız da ‘beceremiyoruz’ deyin, özür dileyin. Bu projenin hayata geçmediği her gün Fatsa ilçemizin trafik yoğunluğu biraz daha artmakta, bu yoğunluk nedeniyle meydana gelen trafik kazaları vatandaşımızın canına mal olmaktadır. Ordu ilimizin ormanlarının üçte birini altın madeni şirketlerine verirken hiç zaman kaybetmeyenler, iş, halkın sorunlarını çözmeye gelince ne hikmetse tembelleşiyor. Ormanlarımızı yok eden maden şirketlerine verilen hizmet, vatandaşa verilmiyor. Konunun takipçisi olduğumuzu ifade ediyor, maden şirketlerine cömert, vatandaşa kör olan iktidarı millete havale ediyoruz.”

Yorumlar (0)