RTÜK Üyesi Okan Konuralp, ATV’de yayınlanan kanala sadece idari para cezası verilmesine karşı çıktı!

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Konuralp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada '' RTÜK'ün toplantısında ATV’nin kamuoyunda tartışma yaratan programı için Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesi yeterli görüldü.''dedi. Konuralp, Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli bulmayarak RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı ile karşı oy kullandı. 

SİYASET 30.09.2020, 15:12 30.09.2020, 16:11
RTÜK Üyesi Okan Konuralp, ATV’de yayınlanan kanala sadece idari para cezası verilmesine karşı çıktı!

ATV ekranlarındaki Esra Erol'un programında bir kadın, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulunmuştu.  RTÜK Üyesi Okan Konuralp, söz konusu program için Üst Kurul oy çokluğuyla, kanala idari para cezası verilmesini yeterli bulmayarak RTÜK Üst Kurulu Üyesi İlhan Taşcı ile  karşı oy kullandı. 

Konuralp şu ifadeleri kullandı; 

''6 aylık bir bebeğin özne olduğu programa verilen cezayı yeterli görmememiz daha ağır bir yaptırımı hak ettiğini düşünmemiz ve bu tür yayınların tüm kanalları kapsayacak şekilde sona erdirilmesi konusunda kurumsal bir adım atılması gerektiğine duyduğumuz inanç nedeniyle Sn. İlhan Taşcı ile birlikte karşı oy kullandık.'' açıklamasında bulunarak kamuoyuna duyurdu.

NE OLMUŞTU?

ATV ekranlarındaki Esra Erol'un programında bir kadın, çocuğunun komşusundan olduğunu öğrenince sevinç gösterisinde bulunmuştu.

Canlı yayın sırasında DNA testi sonuçlarını açıklayan Esra Erol, kadının eşine çocuğun biyolojik babası olmadığını söylemesi üzerine, "Nasıl yani, kim babası" tepkisini almıştı.

Kadın ise "Ben biliyordum zaten. Şükür elhamdülillah diyorum" ifadeleriyle sevindiğini söylemişti.

Yorumlar (0)