Projelerini 5 başlıkta açıklayan CHP'li İmamoğlu: İBB'de asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tanıtıyor. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada "İstanbul, Ankara tarafından yönetilemez" dedi. Projelerini beş başlıkta açıklayan İmamoğlu ayrıca, belediyede asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını duyurdu.

SİYASET 27.12.2018, 12:17 27.12.2018, 12:17
Projelerini 5 başlıkta açıklayan CHP'li İmamoğlu: İBB'de asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayı olarak yarışacak Ekrem İmamoğlu, kendisi için düzenlenen tanıtım toplantısında konuştu.

İstanbul'un Ankara tarafından yönetilemeyeceğini belirten İmamoğlu, "İstanbul, eli kolu bağlı yöneticiler tarafından yönetilemez ve yönetilemiyor" dedi.

"Ben her hayat tarzından hemşehrilerime inanıyorum. Umutsuzluğu içinizden atın, zafer İstanbul halkının olacak" diyen İmamoğlu, projelerini beş ana başlıkta şöyle sıraladı:

— İstanbul'un trafik ve ulaşım sorunu çözülecek.

— İstanbul'un işsizlik sorunu çözülecek.

— Pahalı yaşam yumuşayacak.

— İstanbul'da yaşam kalitesi yükselecek. Kültür, sanat ve spor faaliyetleri tüm İstanbul'a yayılacak.

— Çevre, imar ve deprem sorunu çözülecek.

'İSTANBUL YENİDEN DÜNYANIN MERKEZİ OLACAK'

Projelerini özetledikten sonra kent anayasasının önemine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'u İstanbul'dan yönetmenin sözünü veriyorum. Şehri terk etmiş, hatta yurt dışına çıkmış beyinleri geri kazanmayı, İstanbul'u dünyaya örnek hale getirmeyi vaat ediyorum. İstanbul, 'dünyanın merkezi olma' özelliğini geri kazanacak" ifadesini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti:

— İstanbulluların özgür olduğu bir İstanbul hayal ediyorum. Demokrasi güvenliğe kurban edilmeyecek. İBB'de çalışan emekçi kardeşlerimin işine ve ekmeğine dokunmayacağız. Belediyede asgari ücreti 2 bin 200 TL yapacağız. Bu yolculuğun nihai kazananı sizler olacaksınız. Gençler, umudumuz sizlersiniz. Sizleri yanımda istiyorum. Kol kola gezeceğiz. Umudu ve geleceği hep birlikte inşa edelim. İstanbul kadın dostu bir kent olacak. Kadınların yönetimde eşit temsil edilmeleri desteklenecek. İstanbul, kadınlar için güvenli bir kent haline gelecek. Kadınlar ayağa kalkacak. Kadınlarla ayağa kalkacağız. Herkesin ortak menfaatine çözümler üreten ve kesinlikle sizlere değer veren, israfı sonlandıran bir yönetim inşa edeceğiz. Allah yardımcımız olsun. 

Yorumlar (0)