Parti kuracağım diyen İnce CHP'den neden istifa etmiyor? İşte yol haritası...

Yalova Eski Milletvekili Muharrem İnce, dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine hayal kurduğunu söyleyip, 'Bölücü' ifadesi ile itham etmişti. İnce'nin yol haritası belli oldu.

SİYASET 06.08.2020, 16:53 06.08.2020, 17:06
Parti kuracağım diyen İnce CHP'den neden istifa etmiyor? İşte yol haritası...


GAZETE KRİTİK-  Sözcü'den Saygı Öztürk'e parti kuracağını açıklayan İnce'nin amacı belli oldu. Gazete Kritik, İnce'nin yol haritasının detaylarını yazdı.

PARTİ KURACAĞIM DİYOR AMA İSTİFA ETMİYOR

Gazete Kritik'in CHP kulislerinden aldığı bilgiye göre,  İnce'nin "parti kuracağım" demesine rağmen istifa etmesinin arkasındaki nedenin gerilim politikası olduğu ifade ediliyor. İnce, CHP'yi tartıştırarak ana akım medyada ve Türkiye gündeminde bir gerilim politikası hedefliyor. Bu şekilde CHP seçmeninin de kutuplaşmasını ve bu kutuplaşmadan kendisinin kazançlı çıkmasını bekliyor.

İNCE AKP'NİN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR!

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in yazısında İnce'nin, "Cumhur ve Millet ittifaklarını dikkate almıyorum, onların parçası olamam" dediğinin aktarıldığını yazdı. Bu ifade ile İnce'nin parlementer sisteme geri dönmek için  "50+1" hedefleyen Millet İttifakına da kapılarını kapatarak AKP ve MHP'nin öncülüğünü çektiği Cumhur İttifakının "ekmeğine yağ sürmek" olarak değerlendiriliyor.

EYLÜL'DE TÜRKİYE TURU

Gazete Kritik'in, İnce'ye yakın ekipten aldığı bilgiye göre, Muharrem İnce'nin CHP'nin yeni MYK'sının belirlenmesinden sonra ekibi ile bir araya gelerek bir toplantı yapması bekleniyor. Ağustos ayı ortasında yapılacak bir  toplantı ile yeni partinin örgütlenme biçimini ve yol haritasını belirleyerek bir açıklama yapacağı ifade ediliyor.

EKİBİNDE KİMLER VAR?

İnce'nin CHP milletvekilleri içinde sadece Yalova Milletvekili Özcan Özel'in katılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün ise yüz yıllık partimizi bölen biri olmayacağını ve CHP'den ayrılmayacağını dillendiriyor. Eski milletvekillerinden Şerafettin Turpçu, Emre Köprülü, Bülent Bektaşoğlu gibi isimlerin İnce'nin yeni partisinde yer alması bekleniyor. İstanbul'dan Meclis Üyesi Nadir Ataman ve Ankara'dan ise Selçuk Karadağ'ın İnce'nin partisine katılması bekleniyor.

YENİ İSİMLERLE TEMASTA

İnce'nin siyasetten bürokrasiye ve sanat dünyasına kadar birçok isim ile görüştüğü ve yeni kuracağı partide yer almaları için temasta olduğu ifade ediliyor.İnce'nin yeni kuracağı partide kadın ve gençlerin ağırlıklı olması bekleniyor.

Yorumlar (0)