Öztrak'dan Erdoğan'a 'vitrin mankeni' tepkisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, 2021 yılının ilk MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

SİYASET 04.01.2021, 16:21 04.01.2021, 16:27
Öztrak'dan Erdoğan'a 'vitrin mankeni' tepkisi!

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Saray siyasetinin iki temel ayağı görülüyor ki bu yıl da sürecek. İlki borcu arttır, diğeri milleti  ortadan ikiye böl. Bu toprakların hamurunda kin ve nefret yoktur. Saray milletin vereceği anketleri gördükçe şirazesinden iyice çıkıyor. Bir cuma namazı çıkışında zembereği yine boşaldı. Kadın yöneticilerimize kendi partilerinde siyaset yapmadıkları için 'vitrin mankeni' dedi. Sarayın kibirlisi kadınlara yönelik bakış açısını daha önce de ifşa etmişti. Bu cumhuriyet kadınlara yönelik ayrımcılığı reddederek kurulmuştur.

'Bana oy vermeyen kadın vitrin mankeni' diyen zihniyet çıkmış 2021'de reform yapacağını söylüyor. Buna kimse inanmaz. Kadın cinayetleri arttıysa nedenleri bu barbar zihniyette aranmalıdır. Bu dilin sahipleri kadın cinayetlerini önlemek için tedbir alabilir mi? İstanbul Sözleşmesini bile tartışmaya açtılar. Kendinize gelin, ağzınızdan çıkanı kulağınız duysun. Barbarlık yapmayın. Kadın erkek eşittir.AK Parti genel başkanı olan cumhurbaşkanının bu ülkenin kadınlardından özür dilemesini bekliyoruz. 

Vitrinlerinin en nadine köşelerine yolsuzluktan aklanmamış bakara makara diyen bir bakan büyükelçilik yapıyor. Pensilvanya'ya giden iş adamı Katarla masada oturuyor. Vitrinlerinin bir diğer köşesinde milletin annelerine küfredip milletin geçmediği köprülerin paralarını cebe indiren havuz müteahhitleri oturuyor. Milletimizin bu vitrine verdiği not belli. İlk seçimde vitrin değişecek.

İşsizler, çalışanlar perişan. Volkswagen yatırımı ülkeden kaçıyor bakan 'kaybeden onlar olur' diye sarayı teselli ediyor. Sarayın yatırım ofisi ucuz iş gücü var diyor.

Dünyanın en pahalı köprü ve otoyolları bizde.

2020 enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK'in makyajlı rakamlarına göre enflasyon aralıkta aylık 1,25, yıllık 14,6 olmuş. Bağımsız ekonomistlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu aralık enflasyonun yüzde 4,1, 2020 enflasyonun ise yüzde 36,7 olduğunu açıkladı. TÜİK enflasyonuyla ekonomistlerin hesapladığı enflasyon arasında dağlar var. 

Memur ve memur emeklisine yüzde 7,36 vereceklermiş. İşçi ve esnaf emeklilerine verdikleri zam ise yüzde 8,36. Bu kul hakkı yemenin daniskasıdır. Köprü ücretlerine yüzde 26 zam yapacaksınız. Garanti ücretlerini dolara avroya endeksleyeceksiniz, memura ve emekliye gelince komik zamlar vereceksiniz. Asgari ücreti 3 bin 100 TL bile yapamayacaksınız. 

Enflasyonla OVP'nin yüzde 10,5'lik enflasyon tahimini de çökmüş oldu. Öyle böyle değil, tahminden yüzde 39 saptı. Bu artık geçersiz olan enflasyon tahminiyle hazırlanan bu bütçeye kimler inanacak? Türkiye 2021'e düşük büyüme, düşen milli gelir, yüksek cari açık, yüksek dış borç yükü, yüksek bütçe açığı, yüksek faiz, aşırı dalgalanan döviz kurlarıyla giriyor.

Bankalara borçlar aldı başını gitti. Esnafın bankalara borcu 400 milyara ulaşmış. Otellerin, turizm tesislerinin borcu 140 milyar olmuş. Vatandaşların borçları ise 844 milyar TL'ye ulaşmış. Ekonomide çok önemli bir kırılganlık göstergesi olan borçların milli gelire oranı rekor kırmış, ilk kez yüzde 125 noktasına ulaşmış. Korkarım 2021'de en büyük sorunumuz ödenmeyen borçlar ve bankaların bozulan aktif kalitesi olacak. Kamu bankalarındaki takipteki kredilerin artışı Sayıştay raporlarında var.

Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları buharlaştırdılar. Bu dövizler kimlere peşkeş çekildi? Bu para nereye gitti, hala cevap yok.

En son Ziraat Bankası'nda yönetim kurulundaki 3 milyon liralık harcamayı Sayıştay'tan saklamaya cüret etmişler.

Boğaziçi Üniversitesi ayakta. 1980 askeri vesayet rejiminden sonra ilk kez saray vesayet rejiminde AK Partili rektör atandı. İlk 500'e üniversitemizi sokamıyorsak nedeni bu anlayıştadır.

-Aşılar Çin'den geliyor. Aşı çeşitlendirmesi yok. Dünyada 50 ülke vatandaşlarını aşılamaya başladı. Aşısız geçen her gün kayıplarımızı artırıyor. Aşıda geç kalmanın ekonomik maliyeti de var. Aşılamada rakiplerimiz bizden önce koşarsa elimizdeki pazarlarımızı korumamız zorlaşır.

Ülke son iki yıldır yönetilmiyor, patinaj çekiyor. Türkiye olarak acele stratejimizi belirlememiz gerekiyor. 2021 CHP'nin hakka, hukuka, adalete inananlar ile birlikte iktidara geleceği yıl olacak. 

-(Süleyman Girgin'in Pınar Gültekin'in babasından davadan vazgeçmesini istediği iddiası) Genel başkanımız bu konularda son derece hassastır. Milletvekilimiz çok net açıklamalarda bulundu. HTS ve ses kayıtlarını isteyerek suç duyurusunda bulunacak. Hizan ilçe başkanının görevden alınması bu konuyla ilgili değil. 

-Biz CHP olarak askeri ve sivil her türlü darbeye karşıyız. Bunun imasını bile kabul etmemiz mümkün değildir. 

-(Milli Piyango'nun devreden tutarının SMA hastası çocuklara harcanması çağrısı ve gelen tepkiler) Çocuklarımızın yaşamı söz konusuysa bu siyaset üstü bir konudur. Aileler perişan. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ailelerin bir kısmı 'parasını ben bulacağım, yeter ki ilaç gelsin' diye mahkemeye başvurmuş. Mahkeme kararında 'ilaçla birlikte olumlu gelişmeler gözlemlendi' diyor. Bakanlık ısrar ediyor. Bakanlık ailelerin sesini kesmeye çalışacağına seslerine kulak versin. 

-(Fikri Sağlar'ın açıklamaları) Partimizin tüzüğü partideki herkesi bağlar. 

-(Demokrat Parti'nin Millet İttifakı'ndan ayrılması) Resmi kanallardan bir açıklama gelmedi. Bir başka partinin içişlerine karışmayız, saygı duyarız."

Yorumlar (0)