banner773

Özgür Özel:Fahrettin Altun'dan korkan ondan bin beter olsun!

Deniz Olgun'un sunduğu Gazetekritik sosyal medya hesaplarından yayımlanan "Kritik Sorular" programın konuğu CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel konuk oldu.Özel yaptığı açıklamalarla gündeme damga vurdu.

SİYASET 04.06.2020, 15:13 04.06.2020, 15:34
Özgür Özel:Fahrettin Altun'dan korkan ondan bin beter olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilli Özgür Özel, Gazetekritik’te Deniz Olgun'un sunduğu‘Kritik Sorular’ programına konuk oldu.

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Özel’in konuşmasından satır başları:

Halkın gündemiyle, AKP’nin MHP’nin gündemi birbirinden farklı. Halkı gerçek anlamdan bu krizden çıkışla ilgili ekonomik tedbirlerin alınmasını bekliyor. Esnafın, çiftçinin,işçilerin, yoksulların beklentisi bir yanda dururken ve Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer muhalefet partileri bu konularda çok ciddi önerilerde bulunurken AKP VE MHP’nin gündeminde , seçim kanunu değiştirmek, açıklamalarından memnun olmadıkları baroların seçim sistemlerini değiştirmek var. Cumhur ittifakı olarak adlandırdıkları AKP ve MHP, Türkiye’ye her geçen gün daha baskıcı, insanların, gazetecilerin özgürlüklerini kısıtlayan, gençleri gerekirse bayram tatillerini cezaevlerinde geçirmelerini sağlayacak kadar despotlaşan uygulamalarla baskıcı bir tutum sergiliyorlar.

‘’TAYYİP ERDOĞAN KUTUPLAŞMA SİYASETİ GÜDÜYOR’’

Bütün dünya KOVID-19’dan sonraki sürecin daha demokratik, sosyal demokratlar için daha iyi popülerist liderler açısından da ya güç kaybedecekleri ya da halkı daha iyi anlayacakları ve ona doğru bir açılım yapacakları bir süreç beklerken maalesef Trump’taşaşırtmıyor , Putin’de şaşırtmıyor, Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’da şaşırtmıyor. Erdoğan’ın normali muhalifleri içeri atmak, gazetelerin üstünde baskı kurma , haber yapan gazetelerin kamudan aldıkları reklam gelirlerini belirli bir süre ortadan kaldırarak onları ekonomik olarak baskı altına almak, Muhalefet partisinin milletvekillerine fezlekeler düzenleme, sözcülerini dokunulmazlık kaldırmayla tehdit etme gibi yollarla Tayyip Erdoğan en iyi bildiği işi yapıyor.

VATANDAŞ BORCU BORÇLA KAPATMAK İSTEMİYOR

Meclisin açılırken vatandaş, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit olarak ilan edilmesini ve sağlık çalışanlarının yakınlarına hakların verilmesini bekliyordu ama bunu düşünen yok. İşsiz kalanlar günlük 34 tl gibi bir tutara muhattaptılar bunun karşılığında alınmadığı bir süreç var buna da bir çağrı yok. Esnaf, kredi borçlarının faizsiz olarak ertelenmesini bekliyor. Çiftçiler hem elektrik borçlarının hem de diğer zirai kredi borçlarının ötelenmesini istiyor.

‘’İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BİR TANE ATANAMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK’’

Öğretmenlerin çok ciddi maduriyetleri var, hakkı ödenecek bir meslek grubu değil çünkü herkesin bir mesleği var öğretmenlerin her meslekten öğrencisi var. Bizlerinde, cumhurbaşkanının da, doktorların da meziyeti kendi işini yapmak ama öğretmenin meziyeti hepimizi yetiştirmek. Bu şartlar altında ilk olarak mevcut öğretmenlerin şartlarını iyileştirmek lazım çok zor şartlarda çalışıyorlar çok az maaşa çalışıyorlar. İkincisi emekli öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermek gerekiyor bir de atanamayan öğretmenler var. Çok sayıda öğretmen kutsal bir mesleğe terfih etmişler ama atanamıyorlar .

Bunun yanında 20 bin tane öğretmen 3 ay önce kuradan çıkarak atandı ama cumhurbaşkanı atama kararnamesini okullar kapalı 24 Haziran’da başlatacağız diyerek imzalamadı. Bu kadar yokluk, güçlük çekmiş ve yıllardır atanamayan öğretmene 2 aylık maaşını vermemeyi koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kar saymaması lazım. Cumhuriyet Halk Parti’si geldiğinde hiçbir öğretmen atama kriziyle karşılaşmayacak. Her köyde tekrar okul açılacak, köyün dinamiği 3’tür; muhtar,din görevlisi, öğretmen burdan öğretmeni çekersek köydeki sosyolojik ve kültürel denge bozulmuş oluyor. CHP döneminde bir tane atanamamış öğretmen kalmayacak bütün köylerde okulları açıp öğretmenlerimizi atayacağız.

‘’6 BUÇUK MİLYON İNSANA EVDE KAL DENİLEREK AÇ BIRAKILDI’’

Türkiye'de sokak ekonomisinden geçinen 5 buçuk milyon insan var, bunun üstüne evlere temizliğe giden 1 milyon kadınlar var 6 buçuk milyon insan güvence verilmeden evde kal denilerek aç bırakıldı.Bu insanlara evde kal diyince aç kal dedik. Bu insanlar sokaklarda çalışmaya devam etti, işçi servisleri çalıştı, fabrikalar çalıştı bu şu demek; parası olan imkanı olan veya devletin imkan tanıdıkları ayrıcalıklılar evde kaldı ama madenciler,sokakta çalışanlar, gündelikçiler bu süreçte çalıştılar. Hastalanırsan hastalanırsın iyileşirsen bizim sürü bağışıklığımıza dahil olursun. Ölürsen öl evdeki kalan sağlar bize yeter! Türkiye bu utanç verici yöntemden vazgeçmeli.

‘’İKTİDAR RIFAT BEY’İN YÜZÜNÜNÜ GÜLDÜRÜYOR, GÜNDELİKÇİ REFİKA ABLANIN DEĞİL!’’

Fransa, 350 milyar Euro’yu masaya koydu kimse korkmasın hiç kimse aç susuz,ilaçsız, krizden sonra da işsiz kalmayacak dedi. Seçimlerde kafa tuttuğumuz Merkel parayı masanın üstüne koydu kimse korkmasın Almanya devleti güçlüdür dedi. Bizimkiler 18 yıllık iktidarın sonunda masanın üstüne 100 Milyar TL koydular onunda 2 milyarını sosyal politikaya,5 milyarını emeklilere bir kısmını işsizlik sigortası üzerinden işçilere, aslan payını ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Rıfat bey’e verildi. Gündelik işe giden Rafet’i değil de zengin Rıfat Bey’i düşünen bir iktidar başta olduğu için böyle oluyor. Rafet amcanın ,Remziye teyzenin yüzünü güldürmek için sosyal demokrat bir iktidara ihtiyaç var.

''FAHRETTİN ALTUN'DAN KORKAN ONDAN BİN BETER OLSUN: VIZ GELİR TIRIS GİDER’’

Engin Özkoç ve kendisi için gönderilen fezlekeye Özel şunları söyledi;

Vız gelir tırıs gider, Fahrettin Altun'dan korkan bin beter olsun. Sen Türkiye'nin Cumhurbaşkanının iletişim danışmanı olacaksın bu kadar önemli bir kamu kurumunu sana emanet etmiş olacaklar senin Cumhurbaşkanın Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) bunlar çift dikiş istiyor iki maaş istiyorlar diyecek çift dikiş yok öyle diyecek Fahrettin Altun'un kendisi üç maaş alacak hanımı iki maaş alacak toplam beş maaş!Bunun yanında, Altun evinin yanındaki vakıf arazisine mangal koymuş, taş döşemiş,çardak koymuş şikayet olunca kaldıralım diyerek aynı gün vakıflarla sözleşme imzaladı. Biz bunu söyleyince habere erişim engeli getirildi, Özgür Özel’in Twitter’ına erişim engeli getir ama biz vatandaşa doğruyu söyledik o elde ettiği kamu gücünü kendi lehine kullanıyor hem vakıf arazisine saldırdı hem de izinsiz inşaat yaptı mahkemede de hesaplaşırız.Fahrettin Altun’dan korkan ondan bin beter olsun.

‘’EREN VE BANU ÖZDEMİR SADECE CHP’Lİ OLDUKLARI İÇİN CEZAEVİNE GİRDİLER’’

Banu Özdemir ve Eren Yıldırım kardeşimiz peşi sıra serbest bırakıldı mutluyuz ama bu çocuklar bayramı içerde geçirdi biz bunu bir kenara yazdık. Banu Özdemir ve Eren Yıldırım hiç hak etmediği halde ve sadece Cumhuriyet Halk Parti’li oldukları için annelerinden,babalarından, çocuklarından ayrı bir bayram geçirdiler.

Eskiden edebiyatta üçlemeler vardı sonra tiyatro ve sinemada üçlemeler yapıdı. Siyasetteki üçlemeRecep Tayyip Erdoğan’ın üçlemesi bunu dünya siyaset tarihinde akıl eden yok. Üç tane ‘D’; Darbe, Teröre Destek, Din!

Biz sandıkla gelen sandıkla gider demişken Canan Kaftancıoğlu’yla Özgür Özel darbe çağrısı yaptı dediler 2 hafta bunu konuştular. Vefa Destek Grubu’nda gönüllü çalışan Eren kardeşimiz Yüreğir Kaymakamlığı’ndan Yüreğir Belediyesi’ne yüklenenleri görünce ne yapıyorsunuz gecenin bu saatinde dedi polislik oldular. Polisteki ifadeden sonra savcı salın gitsin dİyorama Cumhurbaşkanı çıkıyor bir gün önce Van’da PKK saldırdı bir gün sonra Yüreğir’de CHP saldırdı amaçları aynıdır diyerek bizi PKK’yla bir tutuyor ve Eren tutuklanıyor.

İzmir’de özel olarak seçilmiş birileri Tunç Soyer’le özdeşleşmiş Çav Bella şarkısını çalıyor. Çalanları değil müftülük bir açıklama yapmayacak mı diyen Banu Özdemir’i içeri koyuyorlar. Neden? CHP ezana düşmandır, CHP’li Banu Özdemir içeri! Cumhuriyet Halk Parti’li olmasalardı Eren ve Banu Özdemir bayramı içerde geçirmeyeceklerdi ben bunun hesabını unutmam.

‘’100. YILA YAKIŞIR BİR YÖNETİM İÇİN GÖREV SİZİN’’

''Seçim 50+1'lik bir sistem, bir bir biriktireceğiz belkide bu bir oy bize seçimi kazandıracak Seçim gününde yapılırsa Haziran 2023'te, erken yapılırsa ne zaman olursa olsun bu seçimle belirlenecek olan yönetim Cumhuriyetin 100. yılına gidecek. Hedef 2023 diyenleri de biliyoruz, o hedefin ne olduğunu da iyi biliyoruz. Hedef 2023 Cumhuriyetin kurucu kadrolarıyla husumeti olanların hedefi olamaz.Cumhuriyetin kurucu kadrolarına ağır eleştiriler yöneltenlerin, tek adamlık eleştiriler yapanların, T.C kuranları ve demokrasiye getirenleri şeytanlaştıranları,CHP'yi camiler üzerinden iftiralarla köşeye sıkıştırmaya çalışanların hedefi Cumhuriyetin 100. yılı olamaz. Cumhuriyetin 100. yılının hedefi; Atatürk'ün yattığı yerden baktığından işte benim cumhurbaşkanım işte benim cumhuriyetimin 100. yılı dedirtecek kadrolarla mümkün. Cumhuriyetin 100. yılı gelirken bu yolları hep beraber toplayacağız. Atatürk sevdalıları, Cumhuriyet sevdalıları 100. yılına yakışır bir yönetim için görev sizin.''

Yorumlar (0)