ÖDP'de Değişim Başlıyor

ÖDP'nin 8. Olağanüstü Kongresi isim değişikliği gündemiyle toplandı.

SİYASET 22.12.2019, 12:21
ÖDP'de Değişim Başlıyor

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 8. Olağanüstü Kongresi Ankara İnşaat Mühendisleri Odası'nda başladı. Birgün'de yer alan habere göre ÖDP'nin isim değişikliği önergesi sunuldu. Partinin yeni isminin 'Sol Parti' olması önerildi. Son günlerde gerçekleştirilen isim tartışmalarında öne çıkan bir diğer isim ise 'Sosyalist Sol Partisi'ydi.

"GERİLETİLDİ AMA YIKILMADI"

Birgün'de yer alan habere göre kongrede okunan manifestoda ise şu ifadelere yer verildi:

Yerel yönetim seçimlerinde AKP-MHP bloğunun geriletildiği ama yıkılamadığı bir süreçteyiz. Egemen güçler, miadını dolduran bu gerici iktidarın yerini alacak, ondan çok da farklı olmayan bir sağ iktidarın arayışı içindeler. Oysa bugünkü gerici iktidara karşı toplumda çok güçlü bir sol birikim var. Her ne kadar örgütsüz de olsa toplumsal mücadelenin talepleri esas olarak yüzünü sola dönmüş kesimler tarafından taşınıyor. Bu nedenle toplumsal talepler sağ bir programa, sağ bir ittifaka sığmayacaktır. İşte tam da bu nedenle solun talepleri yükseltilmeli ve örgütlenmelidir.

"ADINI, SİYASAL ANLAYIŞINI YENİLEYEREK..."

ÖDP bu arayışı sürdürmek için bir tüzük kongresiyle adını, siyasal anlayışını yenileyerek yeni bir süreç başlatıyor. Bu yeni süreç hem bir yenilenme hem de yeni bir mücadele ve örgütlenme çağrısıdır. Siyasal İslamcılığın ve ona eşlik eden neoliberal kapitalizmin yarattığı tahribatı gidermek ve emekçi halk sınıflarının yararına bir düzen kurmak ancak ve ancak sol bir politikayla mümkündür.

Yorumlar (0)