Nusret Bayar: Vatandaşı yoksulluğa kendilerini yolsuzluğa boğdular

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 17-25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen ve içlerinde bakanların, iş adamlarının, banka müdürlerinin adı geçen yolsuzluk ve rüşvet olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, “Türkiye yolsuzluğa, yoksulluğa ve yasaklara boğulmuş bir ülke haline geldi” dedi.

SİYASET 18.12.2020, 13:08
Nusret Bayar: Vatandaşı yoksulluğa kendilerini yolsuzluğa boğdular

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 17-25 Aralık 2013 tarihinde gerçekleşen ve içlerinde bakanların, iş adamlarının, banka müdürlerinin, belediye başkanlarının adı geçen yolsuzluk ve rüşvet olayları ile ilgili oldukça sert açıklamalarda bulundu. Daha önce Devlet Bahçeli tarafından Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Mücadele Haftası olarak ilan edilen 17-25 Aralık tarihlerinde yaşanan skandalların, ortaya çıkan yolsuzluk olaylarının ve bu olayları aklayanların asla unutlmayacağını ifade eden Başkan Nusret Bayar açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Halkımız Türkiye tarihinin gördüğü en büyük yolsuzlukların gün yüzüne çıktığı 17-25 Aralık tarihlerini unutmayacaktır! Ne paraları sıfırlayanları unutacağız ne de kolunda 700 Bin TL'lik saat takanları!

3Y diyerek geldiler. Sözde, yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları ortadan kaldıracaklardı! Vatandaş ayağına giyecek ayakkabı bulamazken, şehit babaları yırtık lastik ayakkabıyla oğlunun cenazesini kaldırırken; ancak para sayma makinelerinin sayabileceği büyüklükte paraları, apar topar ayakkabı kutularına tıktılar!

Adı yolsuzluklara, rüşvete, görevi kötüye kullanmaya karışan bakanlarla el ele tutuşarak, güle oynaya pozlar verdiler! “Bu bir siyasi operasyon” dediler; iddiaların ve suçlamaların hesabını veremediler! “Bakara, makara sallıyorum her cuma” dediler; milletin diniyle, vicdanıyla dalga geçtiler! Bu aziz millete küfredenlerin emellerine ortak oldular; akıl almayacak büyüklükte vergi borçlarını sildiler!

İktidara geldikleri günden bugüne haklarında çıkan onlarca yolsuzluk ve rüşvet iddialarının tek kelime hesabını veremediler! Serik'te SARAYIN BAKANLARININ itiraf ettiği, AKP belediyesinin aldığı 500 bin liralık rüşvete cevap dahi veremediler!”

“AKP İktidarında 5 Bin 500’den Fazla İnsan YOKSULLUK Sebebiyle İntihar Etti”

“Geldiğimiz bu noktada TEK ADAM REJİMİ altında Türkiye Cumhuriyeti yoksulluğa, yolsuzluğa ve yasaklara boğulmuş bir ülke haline geldi!

Her gün Türkiye’nin dört bir yanında yoksulluktan, işsizlikten bunalan insanların intihar ettiği haberlerini alıyoruz. Avucunun içine “İş, aş” yazıp ulu orta kendini asanları, valiliğin önünde “Çocuklarım aç” diye haykırarak kendini ateşe verenleri, çocuklarına yakacak odun bulamadığı için canına kıyanları ve 2002’den bu yana ‘YOKSULLUK’ sebebiyle intihar eden 5 bin 500’den fazla insanı görmezden geldiler!

Bu ülkenin insanları işsizlikten, aşsızlıktan, parasızlıktan, geleceksizlikten, yasaklardan, anti-demokrat uygulamalardan, kavga siyasetinden bıktı usandı!

Siz bakmayın "seçim olsa da iktidarı size vermeyeceğiz" dediklerine. Bu halk söke söke iktidarı bu SARAY REJİMİ'nden alacak; hakça, özgürce bir düzen için barış, huzur ve refah içerisinde yaşamak için daha aydınlık ve çağdaş, daha demokratik ve adaletli bir Türkiye için sandıkta gerekeni yapacaktır!”

Yorumlar (0)