Nusret Bayar: Engelli birey yoktur, onların hayatını zorlaştıran engeller vardır

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Hasta ve Engelliler İle Yakınları Hakları Derneği'ni (HEYAD) ziyaret etti. Başkan Bayar, "Engelli birey yoktur, onların hayatını zorlaştıran engeller vardır" dedi.

SİYASET 03.12.2020, 16:39
Nusret Bayar: Engelli birey yoktur, onların hayatını zorlaştıran engeller vardır

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Hasta ve Engelliler İle Yakınları Hakları Derneği'ni (HEYAD) ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, zihinlerde ve yaşamdaki engelleri hep birlikte aşmanın en temel sorumluluk olduğuna vurgu yaptı. Basınla ve kamuoyuyla paylaştığı açıklamada Başkan Bayar şu ifadelere yer verdi;

"Zihinlerde,duyguda ve yaşamda engelleri hep birlikte aşmak en temel sorumluluğumuzdur. Ülkemizin gelişmişlik düzeyine erişmesi ve engelli yurttaşlarımızın eşit haklara sahip olması için doğru devlet politikası ve bilinçli bir toplum yaratmak gerekmektedir.

Sosyal devlet olma ilkesinin gereği olarak, toplumdaki her bireyle eşit haklara sahip olması gereken engelli yurttaşların bu haklarını korumak ve geliştirmek devletin temel sorumluluğudur. Engellilerin sorunlarının çözümü sadece sosyal yardımlarla olmaz, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak sosyal politika üretmek ve eşitsizlikleri ortadan kaldırmak en birincil görevimizdir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm kurumlarımızla,engelli vatandaşlarımızın okullarda, sokaklarda, iş hayatında eşitsizliği ortadan kaldıracak, engelli yurttaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmalar için her türlü çalışmayı yürütüyoruz. Unutmayalım ki engel bedende değil, ön yargılarımızda ve uygulanmayan kurallardadır.

Bu konuda toplumu bilinçlendirmek, engelli aileleri cesaretlendirecek adımlar atılması için TBMM ve Yerel yönetimlerimizde her türlü çabayı bugüne kadar sürdürdüğümüz gibi bundan sonrada sürdürmeye devam edeceğiz. Unutmayalım engelli birey yoktur, onların hayatını zorlaştıran engeller vardır."

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)