banner758

MUHARREM İNCE: FABRİKALARI SATTILAR ŞİMDİ 400 BİN TON ŞEKER ALACAĞIZ

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Bilecik İl Başkanlığı’nın açılışını yapmak ve bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Bilecik’e geldi. Bilecik’te bir basın açıklaması düzenleyen İnce, iktidara yüklendi.

SİYASET 27.05.2022, 17:18
MUHARREM İNCE: FABRİKALARI SATTILAR ŞİMDİ 400 BİN TON ŞEKER ALACAĞIZ

 İnce, “Dün yine Cumhurbaşkanlığı kararı var, şeker alacağız dışardan. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında daha 3 yıllık Cumhuriyet 1926 yılında şeker fabrikası kurmuşken, bu haramzadeler sattılar ne var ne yok, şimdi 400 bin ton şeker alacağız yurtdışından. Şekere, buğdaya muhtaç olduk. Düştüğümüz duruma bakın Allah aşkına” dedi.

FABRİKALARI SATTILAR ŞİMDİ 400 BİN TON ŞEKER ALACAĞIZ
“Az önce buraya gelirken bir benzinlikte durdum. Akşam herhalde yine zam gelmiş benzine kaç lira oldu diye sordum. Benzin satıcısı abi artık ezberleyemiyorum sürekli tabelaya bakmam gerekiyor dedi. Benzin satıcısı benzinin fiyatını söyleyemedi. Bugün de gelecekmiş, şaşkınım dedi. Dün yine Cumhurbaşkanlığı kararı var, şeker alacağız dışardan. Cumhuriyetin kuruluş yıllarında daha 3 yıllık Cumhuriyet 1926 yılında şeker fabrikası kurmuşken, bu haramzadeler sattılar ne var ne yok, şimdi 400 bin ton şeker alacağız yurtdışından. Şekere, buğdaya muhtaç olduk. Düştüğümüz duruma bakın Allah aşkına.”

TRT BANDROL PARASINI ARTIRIYOR
“Bu arada yetmiyormuş gibi TRT’nin bandrol parasını artırıyorlar. Telefon alırken, bilgisayar alırken Tayyip Radyo Televizyonu’na hepimiz para ödeyeceğiz ama bizi göstermeyecek. Sadece Erdoğan’ın borazanlığını yapacak. Temmuz yaklaşıyor. Asgari ücret ne olacak, memura ne zam gelecek hiçbirini bilmiyorum. Bildiğimiz bir şey var. Dünyada bir ilk daha yaşanıyor. Rakının fiyatı 85 lira vergisi 240 lira. Bir ürünün vergisi fiyatını geçemez. Ekonominin kuralı bu. 85 liradan 240 lira vergi alıyorlar. Bunları bu rakıyı içenler kurtarıyor. Vergiyi bundan alıyorlar. İçmeyin şunu ya. Vallahi içmeyin şunu.”

RÜŞVET BU
“Bugün eski bir başkentte olduğumu biliyorum. Osmanlı’nın ilk başkenti Söğüt, sonra İznik, Bilecik, Dimetoka, Edirne sonra İstanbul. Bizim kültürümüzde bir vakıf olayı var. Hayır hasenat yapmak için. Ta Bilecik’ten başlayan günümüze kadar gelen bir gelenek. Bu gelenekleri de yok ettiler. Milyon dolarlar havalarda uçuşuyor. Hayır hasenat yapacaklarmış nerede? New York’un en ünlü caddesinde. Öğrencilere hayır hasenat. Ver bakayım 5 milyon dolar. Veriyor. Vermezse devlette işi yürümüyor. Rüşvet bu.”

BU İKTİDAR BU MUHALEFETTEN ÇOK MEMNUN
“Peki muhalefet ne diyor. Kaçacaklar diyor, hazırlık yapıyorlar. Paraya bakıyorum 50-60 milyon dolar. Kaçmak için yeterli para değil. Kaçacak adamın çaycısında olur o kadar para bırak kendisini. Biz memlekette kimsenin kaçmasını istemiyoruz. Eski başbakanların, eski cumhurbaşkanlarının rahatça sokakta gezmesini istiyoruz. Ecevit nasıl gezdiyse, Demirel nasıl gezdiyse Mesut Yılmaz nasıl gezdiyse… Sokaklarda rahatlıkla gezsinler demokrasi o zaman vardır zaten. Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun. Muhalefet kaçacak bunlar dedikten bir gün sonra sıkı durun bunu yazacak medya var mı onu da bilmiyorum. Kaçacak bunlar deyince muhalefet bir gün sonra 12 yıl önceki kaset operasyonundan dolayı 2 polis tutuklandı. Birbirlerine mesaj mı veriyorlar acaba. Ben senden razıyım. Sende benden razı ol yoksaaa mı diyorlar? 12 yıl sonra polisler niye tutuklanıyor ki. Lafın tamamı deliye anlatılır. Herhalde herkes alacağı mesajı almıştır.”


MEMLEKETİN SORUNLARINA KALICI ÇÖZÜM ÜRETMİYORLAR
“Ben senden razıyım sen muhalefette kal, biz de senden razıyız sen de iktidarda kal. Biz ikisinden de razı değiliz, ikisini de göndermek istiyoruz onun için Memleket Partisi var.
Memleket yangın yeri, uzaya gidecekmişiz. Hadi gözünüz aydın bir kişi uzaya gidecekmiş 85 milyondan o şanslı kişi kim acaba? Ona nasıl torpil yapacaklar çok merak ediyorum doğrusu. Mahkumlara izin uzatılmış Temmuz’a kadar ve bakaya olanlar bedelli askerlikten yararlanacakmış. Memleketin sorunlarına kalıcı çözüm üretmiyorlar. Depo basarak, stokçu diye suçlayarak, tanzim satış mağazaları açarak ya da marketlere mektup yazıp ucuza verin diyerek sorunu çözeceklerine inanıyorlar. Sorun orada değil. Sorun üretimde. Türkiye üretemiyor.”

DÜNYADA GIDA ENFLASYONU YÜZDE 30 İKEN TÜRKİYE’DE NEDEN YÜZDE 90?
“Geçen yıldan bu yana Brent petrol yüzde 60 artmış ama mazot yüzde 300 artmış. Dolar yüzde 100 artmış. Böyle bir durumda Türkiye üretemez. Dünyada da pahalılık var. Bu yalandan sıkıldım artık. Dünya’da gıda fiyatları yüzde 30 arttı. Doğru bu. Almanya’da da Japonya’da da arttı. Ama Türkiye’de yüzde 90 var. Biz niye yüzde 30 arttı demiyoruz. Memleket Partisi olarak, üzüm yemek istiyoruz bağcıyı dövmek istemiyoruz biz. Dünya ortalaması yüzde 30 iken Türkiye’de neden 90 bunu soruyoruz bu. Enflasyon ABD’de, AB’de yıllık yüzde 7-8 iken bizde neden yüzde 70. Aylık 7 var bizde. Neden 10 katı fazlayız. Neden? Kötü yönetim var çünkü Türkiye’den. Onun için biz bu memleketin yönetimine talip yepyeni bir partiyiz.”

20 SENEDE YAPAMADIĞINI 5 SENEDE Mİ YAPACAK
“2011 seçimlerine giderken 2023 hedefleri vardı Erdoğan’ın. 2023’te 2 trilyon dolar gelirimiz olacak 2023 geldi yarısı bile yok. Kişi başı 25 bin dolar milli gelirimiz olacak. 3’te birindeyiz. 500 milyar dolar ihracat yapacağız yarısı bile yok. Demek ki bu hedeflerin hiçbirini tutturamamış. Şimdi ne diyor 2023’teki seçimde beni seçerseniz 2 trilyon dolar olur, 25 bin dolar olur ya sen bu filmi bize daha önce izlettin. 20 senede yapamadığını 5 senede mi yapacaksın? 20 senede yapamayan adam önümüzdeki seçim de yapamaz. Bu muhalefetin de umut olmak gibi bir derdi yok. Hala daha çözüm üretmeden boş işler anlatıyorlarsa. Türkiye’nin yeni bir umuda yeni bir yola yeni bir seçeneğe ihtiyacı var. Biz daha yeni bir partiyiz seçime girme hakkını yeni kazandık. İnşallah Allah’ın izni, milletin isteğiyle çok kısa bir süre içinde çok büyüyeceğiz buna inanıyoruz. Ayrıca kampanya döneminde de çok hızlı bir şekilde büyüyeceğimize inanıyoruz.”

Yorumlar (0)