Muharrem Erkek kitabın ortasından konuştu: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'na karşı arayı açtığını belirtirken, "İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olacak" dedi.

SİYASET 16.03.2022, 14:41 16.03.2022, 15:06
Muharrem Erkek kitabın ortasından konuştu: Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak


Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in, konuğu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Oy oranlarının 2018 seçimlerine göre hesaplanmasının insanları yanıltabileceğini belirten Erkek, Ak Parti’nin oy oranının yüzde 29-30 bandında olduğunu açıkladı.

Ankaramasası'nin haberine göre Erkek, önümüzdeki seçimin ittifaklar seçimi olacağının altını çizerken, tüm kamu araştırmalarının Millet İttifakı'nı Cumhur İttifakı'na göre önde gösterdiğini vurguladı. Muharrem Erkek "Cumhur İttifakı’nı önünde Millet İttifakı ve her geçen gün arayı açıyor. Bir yerde dışarıda kurulacak üçüncü bir ittifak, sol ittifak var. Onları saymıyorum" diye konuştu.

"CHP birinci parti, adayı 13. Cumhurbaşkanı"
Cumhuriyet Halk Partisi'nin de önümüzdeki seçimlerde birinci parti olacağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı sözlerine şöyle devam etti;

"Çok samimi bir şey söyleyeyim. İlk seçimde, seçimi ne zaman yaparlarsa yapsınlar, ister zamanında yapsınlar, ister önce yapsınlar, ister bu kanunla yapsınlar, ister mevcut kanunla yapsınlar ilk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti olacak. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bunu çok sağlıklı verilere dayanarak söylüyorum. Çok çalışıyoruz, daha da çok çalışacağız. Her geçen gün farkı da açacağız. Onun için de bu işler ters etki yapar. Bunlar bu ittifakları getirirken, seçim kanununu değiştirirken söyledik biz. Değiştirmek zorunda kaldılar, yine ters etki yapacak. Cumhuriyet Halk Partisi bir çok ilde birinci parti çıkacak bu seçimde. "

Yorumlar (0)