Meral Akşener:Gençlerimizi bu hâle getiren bu ucube düzenden daha da utandım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, üniversite öğrencisi Enes Kara’nın kaldığı cemaat evinde intihar etmesine ilişkin, “Sosyal devlet olma hakkını, görevini, zorunluluğunu vakıflara, derneklere, cemaat ve tarikatlara bıraktığınız bir anlayış ile fakir fukara eğitime erişimini ne yapacak? Bedelsiz, ücretsiz okuduğu; bedelsiz, ücretsiz kaldığı vakıf adı altında, dernek adı altında kurulmuş okullara, yurtlara bırakacak... Önce aileleri mahkum ediyorsunuz, sonra çocukları. O çocukların hayallerini elinden aldınız Sayın Erdoğan” dedi.

SİYASET 13.01.2022, 09:29
Meral Akşener:Gençlerimizi bu hâle getiren bu ucube düzenden daha da utandım

Meral Akşener, bugün partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Akşener, şunları söyledi:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener genç yaşlarında hayatını kaybeden Enes Kara, Raziye Oskay ve Dilara Yıldız’a taziyelerini iletirken ülkemizde gençleri ve kadınları özgürlüğe hasret bırakan, umutsuzluğa hapseden zihniyete dair; "Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Artık yeter. Bu ölümlerin artık durması gerekli. Senin de çocukların var, senin de torunların var. Bu ölümlere benim üzüldüğüm gibi senin de üzüldüğünü biliyorum. Bunun siyasi bir yanı yok. Her hafta çocuklarımız ölüyor. Her hafta gençlerimiz ölüyor. Her hafta kadınlarımız ölüyor. Ölümlerin ardından tweetler atmak yetmiyor. Kaybettiğimiz her gencin ardından üzüntü beyanlarında bulunmak yetmiyor. Katledilen her kadının ardından ağıt yakmak yetmiyor. Gel, iktidar ve muhalefet el ele verelim. Bu ülkenin lügatından kadın ölümlerini, genç ölümlerini silelim. Ben ve partim açık yüreklilikle her türlü katkıyı vermeye hazırız. Yeter ki artık çocuklarımız ölmesin. Yazıktır." dedi.

 Meral Akşener, sayın Erdoğan’ın ruhsal bunalımlarının yeni yansımalarına değinirken; "Polislerimizi, öğretmenlerimizi, sağlık çalışanlarımızı senelerdir 3600 ek gösterge vaadiyle oyalayan; faizle, enflasyonla mücadeleyi yılan hikâyesine çeviren, yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların bayraktarına dönüşen, yerli uçağımızı senelerdir göklerde döndüren; derdini söyleyen çiftçiyi, esnafı, öğrenciyi de terörist ilan eden sayın Erdoğan’ın bizzat kendisi söylüyor. Gerçeklikle arasındaki bağları tamamen koparmış şu zihniyete bir bakar mısınız? Hey gidi hey... Neydin, ne oldun sayın Erdoğan? Kendi hatanı göremeyecek kadar kör, doğruları duyamayacak kadar da sağır bir adam oldun. Milletin adamı olarak yola çıktın. Şimdi milletin karşısına çıkamıyorsun, yüzüne bakmıyorsun, sesini duyamıyorsun. Nereden, nereye? değil mi sayın Erdoğan?" diye konuştu.

Meral Akşener, gün geçtikçe daha da kötüye giden ekonomik göstergelere ilişkin; "İşe ilk önce enflasyon-devalüasyon sarmalını tersine çevirmekle başlayın. Şu anda Türk lirasının tehlikeli derecede değersiz olmasının sebebi bu enflasyon-devalüasyon sarmalına karşı çözüm üretemiyor olmanız. Döviz kuru arttıkça üretim maliyetleri ve beklentiler olumsuz etkileniyor. Enflasyon da hem artıyor hem de katılaşıyor. Enflasyon arttıkça da Türk lirasının üzerindeki baskı artıyor. Döviz kuru daha da değer kazanıyor. Reel kurun açıklandığı tarihten itibaren en dip seviyeye gelmesi de işte bu yüzden.  Kura yaptığınız müdahaleler ve aldığınız polisiye tedbirler durumu daha da zora sokuyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni acemi ekonomistlerin, iş bilmez yöneticilerin ve saray cehaletinin deneme tahtası olmaktan biz kurtaracağız. İYİ Parti iktidarında ekonomiyi de memleketi de evvelallah düze çıkartacağız." dedi.

Meral Akşener, ülkemizde istihdam ve kapsayıcılık alanında karşımıza çıkan olumsuz tabloya değinirken; ‘’Pazartesi günü işsizlik verileri açıklandı. 15-24 yaş aralığındaki işsiz gençlerimizdeki artışın 120 bin kişi olduğunu üzülerek gördük. Daha da üzücü olan ise bu 120 bin kişinin 105 bininin yani yaklaşık %90’ının kadın olması. Bir başka ifadeyle iş gücüne dâhil olan 118 bin genç kadının sadece 13 bini iş bulabilmişken 105 bin genç kadın işsizler ordusuna katılmış. ‘İstihdam edilenler hangi koşullarda çalışmaya başlamış?’ diye incelediğimizde bir önceki yılın aynı ayına göre kayıt dışı çalışan sayısında 688 bin kişilik bir artış görüyoruz. Bu kayıt dışı istihdam artışının 608 bini maalesef kadın istihdamında gerçekleşmiş. Yani kadın istihdamındaki her 100 kişilik artışın 49’u kayıt dışı gerçekleşmiş. Ezcümle Ak Parti iktidarının ekonomideki yönetim modeli gençleri ve kadınları dışlayan, onları güvencesiz istihdama iten çağdışı bir anlayıştan başka bir şey değil. Bunu kabul edemeyiz. Etmiyoruz. Çünkü bu ülkenin kadınları, bu ülkenin gençleri çok daha iyisini hak ediyor.’’ dedi.

Meral Akşener, gençlerin aldığı kredi miktarlarının yetmediğini söylerken; ‘’Gençler tam da bu yüzden kendilerini sömüren, okul hayatlarını engelleyen güvencesiz işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Sözde yarı zamanlı işlerde kötü niyetli işverenler gençlerin emeklerini sonuna kadar sömürüyor. Maalesef zorlu çalışma koşullarının ve uzun çalışma saatlerinin resmen norm hâline getirildiği ülkemizde gençler haklarını aramayı akıllarına bile getiremiyor. Birazcık sesini çıkaranlar, haklarını arayanlar hemen işten atılıyor, maaşlarını alamıyor. Gençlerimiz sürekli aç kalmak ile hak aramak arasında tercih yapmaya zorlanıyor. Diyelim ki tüm bu zorluklardan sonra okullarını bitirmeyi ve mezun olmayı başardılar. Sorun burada da bitmiyor. Yeni mezunları, işsizlik, asgari ücret, kayıt dışı çalışma gibi Türkiye’nin en acı gerçekleri bekliyor.’’ diye konuştu.

Meral Akşener, KYK mağdurları için KYK Kredi Borçlarının Sosyal Sorumluluk Projeleri Kapsamında Geri Ödenmesi Programı’mızı açıkladı.

Program kapsamında kredi borcu olan gençlerin istedikleri takdirde borçlarının büyük bir kısmını yetenekleri, uygunlukları ve istekleri doğrultusunda haftada en az bir gün, 1-2 saat boyunca bir sosyal sorumluluk projesinde çalışarak ödeyebileceklerini belirten Akşener, sosyal sorumluluk projelerinin ana başlıklarını; eğitim, sağlık, toplum ve çevre olarak belirlediklerini söyledi.

Meral Akşener, Program’a katılan öğrencilerin maddi imkânları ölçüsünde borçlarının en az %10’unu faizsiz olarak ve uygun bir ödeme planı ile nakit olarak geri ödeyeceklerini, kalan %90’ını ise Sosyal Sorumluluk projelerinde çalışarak ödeyeceklerini belirtirken; ‘’Bu çalışmalarda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Öğrencilerin topluma hizmet programlarında çalışırken; sömürülmemesi, kötü muameleye maruz kalmaması, yapmaları gerekenden daha fazla iş yükü veya saati altına girmemesi ve iş güvenliklerinin sağlanması için bu tür durumların denetimi yine program dâhilinde çalışan veya daha önce çalışmış kişiler tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca programdan yararlanmak isteyen öğrencilere programa katıldıkları günlerde toplu taşıma da bedava olacak.’’ dedi.

Meral Akşener, sürdürülebilir kalkınmaya ve sürdürülebilir bir toplumsal gelişime inandığını söylerken; ‘’Sürdürülebilir olmayan hiçbir kazanımın kalıcı da olamayacağını biliyoruz. KYK Borçlarının Sosyal Sorumluluk Kapsamında Geri Ödenmesi Programı’nı da bu felsefe ışığında geliştirdik. KYK Borçlarının Sosyal Sorumluluk Kapsamında Geri Ödenmesi Programı’nı hayata geçirdiğimizde hem gençlerin hayata yüklü borçlarla başlamasını önüne geçeceğiz hem de milletçe son yıllarda eksikliğini derinden hissettiğimiz toplumsal dayanışmayı ve huzuru yeniden kazanacak, doğamıza ve canlılarımıza da sahip çıkacağız.’’ dedi.

Yorumlar (0)